fbpx

Ráborult a bálázógép, helikoptert is riasztottak hozzá

Írta: Kohout Zoltán - 2021 június 17.

A jelek szerint ez a mezőgazdasági szezon sem múlik el súlyos baleset nélkül. A napokban Szankon zuhant rá a bálázógép egy gazdálkodóra.

 

Tűzoltót is hívtak

Egyelőre nem tudni, mi okozhatta azt a balesetet nemrég Bács-Kiskun megye déli részén, amiben egy középkorú férfi sérült meg súlyosan. Szankon a bálázógép borult rá a férfira, aki olyan szerencsétlenül szorult a súlyos gép alá, hogy a mentők a tűzoltókat és egy mentőhelikoptert is riasztottak hozzá. Végül a mentősöknek sikerült stabilizálniuk az állapotát annyira, hogy a kiskunhalasi kórházba tudják szállítani – jelentette a Halasinfo.

 

baleset
Illusztráció: Halasinfo

 

Vadak, rovarok, gépek – sok a baleset

A mezőgazdaság, ha nem is veszélyes üzem, de azért gyakoriak a kisebb-nagyobb balesetek. Csak a bejelentett esetek száma is azt sejteti, hogy csaknem hetente történik valamilyen többé-kevésbé súlyos szerencsétlenség. A legtöbb ilyen gépekkel történő ütközés, borulás miatt következik be, de gyakori ok még a tárgyakkal (farönk, bála, épületrész) való ütközés. Ugyancsak idesorolhatók az állatok (vadak, rovarok) támadása révén elszenvedett, illetve a gépek, fulladás vagy beszorulás okozta balesetek.