fbpx

A CLAAS CONVIO FLEX hevederes vágószerkezet az Év Magyar Mezőgépe

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 30.

A Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft., a hazai mezőgépipar termékfejlesztési eredményeinek szakmai elismerésére, a gyártók innovációs tevékenységének ösztönzésére, valamint az új fejlesztésű hazai gépek értékesítésének elősegítésére alapította meg az Év magyar mezőgépe díjat.

  A győztesnek járó díszes oklevél és az ezzel járó szép üvegplakett

Az idei AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon több mint 30 magyarországi vállalat újdonságait tekintette meg a független szakemberekből álló zsűri. A hazai gyártók korábbi termékeinek továbbfejlesztett változatai, illetve az igazi innovációs munkát reprezentáló új konstrukciói közül hosszas és részletes értékelés alapján választották ki a nyertes gépet. A bíráló bizottság döntése szerint „Az év magyar mezőgépe 2020” elismerést a törökszentmiklósi CLAAS Hungária Kft CONVIO FLEX 930 típusjelű hevederes vágóasztala érdemelte ki.

Az ünnepélyes díjátadásra a „Mezőgépgyártásunk sikeres korszakai és jövőbeni esélyei” című mezőgép konferencián került sor. Az eredményt Jóri J. István zsürielnök ismertette. A győztesnek járó díszes oklevelet és az ezzel járó szép üvegplakett díjat Andreas Szakacsi, a CLAAS Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Csanádi Tamás, a CLAAS Hungária Kft. fejlesztési igazgatója, Domokos Ferenc, a gabona- és szója vágóasztalok fejlesztés vezetője és Tótok Balázs, a termék főkonstruktőre vette át Kerényi Györgytől, a GTE Mezőgépipari Szakosztályának elnökétől és Horváth Rolandtól, a MMG Lapcsoport marketingvezetőjétől.

A hazai gyártású CLAAS CONVIO FLEX hevederes vágószerkezet a kiállításon

A nagy teljesítményű CLAAS kombájnokra való hazai gyártású és globális forgalmazású CLAAS CONVIO FLEX hevederes, flexibilis kaszaszerkezetű vágóasztal gépcsaládot elsősorban a szója, borsó, repce és fűfélék veszteségmentes betakarítására fejlesztették ki, de bármely kalászos gabona és aprómag aratásánál is előnyösen használható.

CÍMKÉK