fbpx

Megvalósult az AGCO Grain & Protein részlegének értékesítése

Írta: Farkas Imre - 2024 október 06.

Az American Industrial Partners ipari befektető bejelentette, hogy megvásárolta az AGCO Corporation (NYSE: AGCO) Grain & Protein részlegét.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AGCO végleges megállapodást kötött arról, hogy gabona- és fehérjeüzletágának többségét eladja egy készpénzes tranzakció keretében, 700 millió dollár értékben az American Industrial Partners-nek. A felvásárolt vállalat gabonatároló és vetőmag-feldolgozó berendezéseket és megoldásokat, valamint takarmányozási, itatási, klímaszabályozási és -szabályozási rendszereket tervez, gyárt és globálisan forgalmaz világszerte. Az AGCO Grain & Protein megoldásai kritikus fontosságúak az agrárvállalkozások számára, amelyek célja termékeik minőségének, hozamának és értékének maximalizálása.

GSI Szárító és siló
Új tulajhoz került az öt elsődleges Grain & Protein márka

Az American Industrial Partners („AIP”) egy ipari befektető, mintegy 16 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik. Az AIP kifejezetten az ipari vállalkozásokra összpontosít a végpiacok széles skáláján, ideértve többek között a repülőgépgyártást és a védelmi, az autógyártást, az építőipari termékeket, a beruházási javakat, a vegyi anyagokat, az ipari szolgáltatásokat, az ipari technológiát, a logisztikát, a fémeket és bányászatot, valamint a szállítást. Az AIP arra törekszik, hogy differenciált megtérülést érjen el azáltal, hogy minőségi ipari vállalkozásokba fektet be erős vezetői csapatokkal, és ezekkel a csapatokkal együttműködve átfogó működési terveket valósít meg a hosszú távú érték felépítése érdekében. A jelenlegi AIP portfólióvállalatok összesített éves bevétele körülbelül 25 milliárd dollár, és 2024. március 31-én hozzávetőleg 65 000 alkalmazottat foglalkoztatnak 

Forrás: https://news.agcocorp.com/