fbpx

EIMA: technológiák és szolgáltatások a globális piac számára

Írta: Fodor Mihály - 2024 szeptember 23.

A mezőgazdasági gépkiállítás rekordot jelentő 2024-es rendezvényt jelent be. A bolognai rendezvény célja, hogy támogassa a piaci szereplőket üzleti tevékenységükben, és globális panorámát nyújtson az új technológiák iránti keresletről és kínálatról. A tervezett konferenciák nemzetközi jellegűek lesznek. A 11 egyetem jelenlétével, valamint a FederUnacoma által támogatott AFI Academy of Advanced Training for Industry elindításával sok helyet szánnak a kutatásnak és a képzésnek.

Az EIMA egy nagymúltú mezőgazdasági technológiai kiállítás, ahol az összes új terméket és prototípust, valamint a legfejlettebb technológiai megoldásokat népszerűsítik, amelyek minden agrárvállalkozás termelési igényeit kielégítik. Ezek a FederUnacomaáltal szervezett nemzetközi kiállítás ajánlólevelei, amelyeket nemrég az olasz és külföldi sajtónak mutattak be az Olasz Kereskedelmi Ügynökség (ICE) római székhelyén tartott konferencián. A 2024-es rendezvényen – amelyet november 6. és 10. között rendeznek meg a bolognai kiállítási központban – 1700 iparági szereplő vesz részt, akik a legújabb generációs gépeket és a legmodernebb technológiai megoldásokat mutatják be.

„A Technikai Innovációs Verseny, amely a bolognai rendezvény egyik erőssége, és amely a vállalatok által tervezett és kifejlesztett, majd sorozatgyártásba helyezett, teljesen új technológiákat mutatja be – magyarázta a konferencián Simona Rapastella, a FederUnacoma főigazgatója –, idén 67 díjnyertes modellt tartalmaz, amelyek a termékek legszélesebb skáláját ölelik fel, a traktoroktól az alkalmazott elektronikáig”. A műszaki innovációért és műszaki ajánlásért járó elismerésben részesülő technológiákat – jelentették be – a versenynek szentelt ünnepségen és az azt követő gálaesten ismerik el, amelyre október 3-án Bolognában kerül sor, és amelyet élőben és szinkrontolmácsolással közvetítenek.

Az EIMA amellett, hogy az innovációk határtalan bemutatója, a vállalatok üzleti tevékenységének támogatására, a kereslet és a kínálat globális szintű összehangolására szolgáló rendszer. A gazdasági szereplők, mezőgazdasági vállalkozók és agrotechnikai szakemberek öt nyelven találnak számítógépes támogatást, tolmácsolási szolgáltatásokat és szerződéses segítséget az EIMA-nál.

„A legutóbbi rendezvények sikerét követően a „Különleges vendég” program teljesen aktív – mondta Simona Rapastella. – Ez magában foglalja az importőröknek, kiskereskedőknek és külföldi üzemeltetőknek szóló vendéglátó csomagot, amely kiegészíti az ICE-vel együttműködésben szervezett hagyományos fogadtatást, valamint a nagykövetségekkel és kereskedelmi kamarákkal együttműködésben szervezett hivatalos delegációk látogatásait, amelyek további együttműködési lehetőségeket kínálnak, különösen a feltörekvő országok számára”.

A rendezvény öt napja alatt a tematikus találkozókon megvitatásra kerülő témák szintén nemzetközi jellegűek, többek között a vízkészletek globális válságával, a peremterületek és a bolygó szélsőséges területeinek művelésével, valamint az afrikai kontinens szabadkereskedelmi övezetének létrehozásával kapcsolatos témák, amelyeknek fontos fórumot szenteltek.

Összességében az EIMA 2024 nem kevesebb, mint 150 kongresszusnak, konferenciának és műhelytalálkozónak ad otthont, hogy a mezőgazdaság és az agrotechnika technológiáival és politikáival kapcsolatos aktualitásokat kínáljon, termékágazatok szerint felosztva, és részben az öt tematikus EIMA-szalonon belül szervezve: „Components”, »Energy«, »Green«, »Hydrotech« és »Digital«.

„A tematikus területek közül az EIMA Campus idén különös jelentőséggel bír – tette hozzá a FederUnacoma igazgatója –, amely az egyetemeknek, a kutatásnak és a képzésnek van szentelve, és amely az Olasz Agrármérnöki Szövetség (AIIA) által koordinált kezdeményezések programját foglalja magában, 11 egyetem jelenlétében. Ebben az összefüggésben tervezünk egy, az AFI Akadémiának szentelt teret. A FederUnacoma által létrehozott továbbképző iskola, amely 2025 januárjában kezdi meg tevékenységét, és a vásárszervezés területén is kínál tanfolyamokat”.