fbpx

Tettre kész mindenes: Lemken Primus permetezőgép-család

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 26.

A Lemken nemcsak talajmunka gépeiről híres, hanem a növényvédelemhez is professzionális megoldásokat nyújt a gazdálkodók részére.

A Lemken Primus permetezőgépek a cég hareni, vadonatúj gyárában készülnek, Németországban. Ennek a vontatott szántóföldi permetezőgép-családnak a legnagyobb előnye az a széles kínálat, amelyben mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő gépet. A Primus permetezőgép-családban két verzió érhető el. A kínálatot a Primus 10-es névre hallgató gépek (amelyek nem Isobus-kivitelűek), illetve a Primus 12-es névre hallgató Isobus-kivitelű csúcsmodellek alkotják.

A Lemken Primus főbb előnye a forgatható vonórúd, mely a felhasználói igényeknek megfelelően lehet alsó vagy akár felső bekötési pontú. A szivattyú egy új típus, mely 6 dugattyús membránszivattyú. Alacsony fordulatszámon, már 450 1/min fordulattól szállítja megfelelő nyomáson a folyadékot. A tartályok 2500, 3500, 4500 literes űrméretekkel érhetőek el. A tartály anyaga GFK, az elmúlt időszakban ugyanis bebizonyosodott, hogy ez a szálerősített műanyag jól ellenáll az UV vagy akár az erősen korrozív anyagok káros hatásának is. A tank a masszív vázba rugalmas kötőanyaggal van rögzítve, így biztosítva, hogy a hőmérséklet- vagy a térfogatváltozások ne okozzanak kárt a gépben. A permetező oldalán a csövek jól nyomon követhetőek, így a karbantartás vagy a hibaelhárítás nem okoz gondot a felhasználónak. A vegyszerbekeverő könnyedén lehajtható, és minden olyan funkcióval ellátott, ami a mai kor igényeinek megfelelő. A permetezőgép „lelke” az a szabályzás, amely a kijutatott lémennyiséget kontrollálja. A permetező oldalán egy nyomásszabályzó szelep segítségével állítódik automatikusan a rendszer nyomása (max. 10 bar). A sebességjelet egy szenzor biztosítja, amely a kerékagyban, védett helyen található. A precizitás érdekében a rendszerbe épített hitelesített átfolyásmérő garantálja, hogy mindig annyi folyadék jusson a keretre, amennyi szükséges. A rendszer további előnye, hogy a kereten egy körkörös keringtetés található, amely folyamatos nyomást garantál, így a szakaszokon vagy a teljes kereten másodpercek alatt teljes (és tökéletes) szóráskép érhető el. A szakaszolómotorok védetten, a keretben helyezkednek el, ezzel is garantálva a gyors reakcióidőt. A keret spciálisan kezelt, kétszer festett „Z” profi lú egység, mely nagy stabilitással bír. A keretméretek 15 métertől 30 méterig terjednek. Nagy előny, hogy a legtöbb keret szimmetrikusan behajtva kétféle munkaszélességben is használható. A keret vertikális mozgatása egy függőleges sínrendszerben történik. Ezzel a megoldással garantálható, hogy automata szakaszolás esetén, még ha a keretmagasság változik is, mindig ugyanaz a távolság lesz a keret és a GPS antenna között. A Primus permetezők bármely modellje felszerelhető automata szakaszolással. Sőt, a Primus 12-es modellek akár a traktor vagy az automata kormányzás monitorjáról is vezérelhetőek. Fontos információ, hogy a Primus permetezők alapesetben folyékony műtrágya kijuttatására is felkészítettek. A permetezőt a CCI gyár monitorjaival szállítjuk, mely 3-féle méretben érhető el.

További információért, kérjük, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Dunától keletre: Szrnka Péter • +36/30-852-5787
Dunától nyugatra: Póczik Balázs • +36/30-748-53808686