fbpx

Szervestrágya-kijuttatás másképpen

Írta: Kristóf Imre - 2019 május 07.

A korszerű szervesanyag-utánpótló anyagok alkalmazásáról tartott szakmai napot a GRANOFARM cégcsoport Helvécián. A rendezvény házigazdája egy homokhátsági mintagazdaság, a Csóka-Erdő Kft. volt, ahol a szőlőültetvény fenntartó szervestrágyázását gyakorlati bemutatón ismerhették meg a gazdák.

Kísérlet a futóhomokon

A Homokhátságon a futóhomok megkötése ma is komoly feladat, termővé tétele állandó kihívás elé állítja az itt gazdálkodókat. A Csóka-Erdő Kft. szőlőtábláiban folyó kísérletben istállótrágya helyett precíziós kijuttatási technológiával közvetlenül a tőkék gyökereihez juttatják az új típusú Innopellet szerves trágyát.

Trágya kijuttatás ID DAVID ikercsoroszlyás szervestrágya- és pelletkijuttató-géppel

Bűtös György, a Vektor-Mezőgép Kft. régióvezetője ismertette az általuk forgalmazott multifunkciós ID DAVID szervestrágya- és pelletkijuttató-gép műszaki paramétereit, amelynek 2,5 m3-es tartályából maximum 30 cm mélyre tudja bejuttatni a trágyát a földbe ikerszórós csoroszlyájával.

Ez a szervestrágya- és pelletkijuttató-gép abban különleges, hogy sokféle adapterrel felszerelhető, és ennek köszönhetően a gazdák a saját igényeikre tudják szabni. Így akár precíziós módon is lehetőségük van kijuttatni az anyagot megfelelő helyre és mennyiségben. Alap felszereltségként választható az itt bemutatott trapézforma tartályon kívül speciális, ívelt tartály is gyümölcsösbe.

Alapfelszereltség:

  • munkamélység- és szállításihelyzet-állítás,
  • erősített letoló lánc – kopásálló,
  • hidraulikusan hajtott letoló lánc (előre-hátra menet),
  • közúti világítás – fénycsíkok,
  • hátsó torlasztóajtó (aut. nyitás és zárás),
  • vonórúd csuklóponttal.

 

Elérhető főbb opciók:


Iker lazító

Iker szórótárcsák

Kamera

Kerekített tartály

Oldalra kihordó szalag

Szóló lazító

 

Bővebb információ: www.agrogeo.hu http://www.vektormezogep.hu/iddavid

CÍMKÉK