fbpx

Szalmabálázáshoz használjon McHale bálázót!

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 18.

A szalmabálázás kapcsán újra főszerepet kapnak a bálázók. A bálázás során a cél a minél több anyag bepréselése egy-egy bálába, hiszen így kevesebb bálában kell beszállítani ugyanazt a tömeget, ami a táblán felbálázható.

Erre kínál megoldást a McHale V6os változókamrás sorozata. Ezeknél a gépeknél a bálák formázását végtelenített hevederek végzik. Mivel ezek a gépek a változókamrás bálázók elvén működnek, így a tömörítés már a bálamag kialakításakor elkezdődik, állandó préselést, vagyis folyamatos tömörítést megvalósítva ezáltal a bála teljes keresztmetszetében. A bálaméret 65 és 165 cm között bármekkora méretre beállítható, attól függően, hogy mekkora méret az ideális a szállításhoz. A 2 méter munkaszélességű rendfelszedővel még a nagy teljesítményű kombájnok után hagyott széles rendek is könnyedén felszedhetőek. A nagyobb munkasebességet szolgálja a rendfelszedő után található továbbító rotor, ami a felszedett anyagot juttatja a bálakamrába. A McHale gépeknél a továbbító rotor csak az anyag továbbítását látja el, a bála forgatását a bálakamra elülső részén található 3 db pálcás fémhenger végzi, így száraz, „törekes” szalma esetén is biztosított a bálaforgatás. A bálák formázása és tömörítése 3 db duplaszövet-betétes, gyémántmintás, végtelenített hevederrel történik. Miután a bála elkészült, egy automatikusan induló hálókötöző köti be a bálát. A V6-os gépek vezérlése a traktor kabinba helyezhető, grafikus kijelzőjű kezelődobozzal lehetséges. Ezen a kezelőegységen állítható be a kívánt bálaátmérő nagysága, annak tömörsége, illetve a hálómennyiség. A gép alkalmas arra is, hogy például nedvesebb takarmány esetén a bála közepét alacsonyabb tömörséggel bálázza, ennek mérete és nyomása szintén ezen a kezelődobozon állítható be. A McHale V6-os gépek alapkivitelei is számos olyan felszereltséggel vannak ellátva, amelyek részben a bálázás műveletét segítik, részben a hosszú távú működést biztosítják. Ilyen például az eltömődésgátló rendszer, amelynek segítségével az esetleges eldugulások háríthatók el könnyedén. A szerkezet lényege a rotor alatt található hidraulikusan leengedhető fenéklemez. A lemez lenyitásakor megnövekszik a továbbító csatorna átömlési keresztmetszete, utat engedve a dugulást okozó anyagnak a bálakamra felé. Ezenfelül szintén alapfelszereltség minden V6-os bálázón például az automatikus láncolajzás, kenhető csapágyak, széles hajlásszögű, túlterhelés ellen védett kardántengely, erősített lánchajtás, stb.

Általánosságban minden McHale gépre jellemző, hogy a gépek fejlesztése, megalkotása során fontos szempont a gépek egyszerű kezelhetősége, nagy teljesítménye és a minimális karbantartás igény. A gépek prémiumkategóriát képviselnek, a magas minőségű kivitelezés magas minőségű alkatrészek alkalmazásával párosul, ami hosszú használatot tesz lehetővé. Ez a használtgépek értékében is megmutatkozik, igazolva azt, hogy „egy McHale gép vásárlása, befektetés a jövőbe”.

Ha további részletek is érdeklik, keressen bennünket az elérhetőségeink egyikén!