fbpx

Okos munkavégzés

Írta: Fodor Mihály - 2019 augusztus 29.

Modern gazdálkodóként bizonyára Ön is szüntelenül egyre okosabb megoldásokat keres a munka elvégzésére. A Q sorozatot úgy terveztük meg, hogy az a traktorával minden lehetséges módon összhangban legyen. A legkiemelkedőbb talán az a digitális platform, amit a Q sorozat vezet be a rakodók világába: a Q-Companion egy integrált digitális megoldás a homlokrakodó hatékony és biztonságos üzemeltetéséhez.

A Q-Companion egy igazi kezelőt segítő rendszer, amely a munkaeszköz helyzete, a raksúly és a karbantartási állapot felügyeletének egy könnyen használható kijelzőn való egyesítésével a támogatás új szintjét kínálja. A nap végén letöltheti a munkaadatokat, amelyeket magával vihet az irodába. Röviden: a Q-Companion a rakodási munkákat átemeli a digitális világba, és hozzásegíti a felhasználót az okosabb munkavégzéshez.

A FŐ FUNKCIÓK

A Q-Companion három fő szerepet tölt be:

▪Rakodó állapotfelügyelete: A Q-Companion lehetővé teszi, hogy a rakodóhelyzetet, szöget és a fennmaradó emelési teljesítményt a traktor fülkéjében levő kijelzőn keresztül bármikor felügyelhesse. Ezek mind olyan eszközök, amelyek a pontosságot és a biztonságot javítják.

▪Súlymérés: A Q-Companion normál emeléskor kiszámolja és megjeleníti az emelt tömeget, és nyomon követi a teljes össztömeget. Lehetősége van megszabni egy célsúlyt, és letölteni a merési eredményeket, ha elkészült. Adaptív karbantartási emlékeztető: az Ön valós rakodóhasználatára alapozva a Q-Companion emlékezteti, ha elérkezik a kenés vagy a csavarok ellenőrzésének ideje, ami még hosszabb élettartamot és jobb ár-érték arányt biztosít. A felhasználóbarát QCompanion plug-and play csatlakoztatható a Q sorozat minden rakodójához, és támogat minden típusú traktort és vezérlő rendszert. Nem utolsósorban könnyen kezelhető – egyszerűen lépésről lépésre követni kell a képernyőn megjelenő útmutatót.

Az élvonalban: a mezőgazdaság változóban van, de a Q-Companion segít, hogy az élvonalban maradjon. A legmodernebb technológiájú érzékelők rakodóinkba való beépítésével a Q sorozat készen áll a jövőre. Célunk az Ön hatékonyságának növelése, és garantáljuk, hogy munkája praktikusabb lesz, ha rakodója helyzetét, a raksúlyt és a karbantartási állapotot egy színes kijelzőről egyszerűen leolvashatja.

Q-COMPANION – JELLEMZŐK ÉS TÉNYEK

▪Rakodó állapotfelügyelete

Felhasználóbarát mérőeszköz a munkaeszköz dőlésszögének és a rakodó magasságának kijelzéséhez. Mind a dőlésszög, mind pedig a magasság alsó és felső referenciapontja megjeleníthető. A felhasználó konfigurálhatja a referenciapontokat, és elmentheti őket az egyes munkaeszközökhöz. Ugyanebben a nézetben az aktuális és fennmaradó emelési kapacitás is megtekinthető.

▪Súlymérés

Olvassa le a raksúlyt munka közben, megszakítás nélkül! Könnyen használható, dinamikus skála a terhelés méréséhez emelési ciklus közben. A rendszer egyszerűen érthető, hangos és vizuális visszajelzést ad, hogy a lehető legjobb eredményt folyamatosan biztosítsa. A pontosság az összteljesítmény ±1%-a (adott feltételek mellett). Akár 10 kalibrált munkaeszköz is tárolható. Ezenfelül a mérési eredményeket egy felhő alkalmazás segítségével letöltheti, így az adatokat későbbi alkalmazás céljával elmentheti.

▪Karbantartási emlékeztető

Adaptív karbantartási emlékeztetők a rakodó karbantartásához, amelyek a rakodó tényleges használatán alapulnak, nem pedig a traktorén. Két különálló karbantartási jelzés figyelmezteti a felhasználót, mikor van szükség kenésre, illetve a csavarok ellenőrzésére.

LoaderLights™ vezérlése (ha van), a LoaderLights™ kényelmes aktiválása és állapot-visszacsatolása a kijelzőn keresztül. A különálló LoaderLights™ készlet egyszerűsített „plug and play” módon telepíthető. Az egyszerű beállítás és kalibrálás közvetlenül elindul. A képernyőn minden beállítási és kalibrálási művelet vizuális útmutatással, lépésről lépésre történik.

▪Diagnosztika

Üzemórák, terhelési ciklus számlálása, hidraulikus nyomás és további opciók.

A Q-Companion rendszer a profi Quicke rakodók előző sorozatához (Q35-től a Q88-ig) utólag is rendelhető.

KIMAGASLÓ KILÁTÁS A Q-VISION RÉVÉN

Nincsenek látáskorlátozó csövek és tömlők. Nincs felgyülemlő por és hulladék, még a rakodóhoz illesztett kiegészítő tartozékokkal sem. Ezek a Q-Vision szemmel látható előnyei, ahol minden csövet és tömlőt a gémszár véd. Még ha kiegészítőket szerel is fel a rakodóra, a sima vonalak megmaradnak.

▪Jól látható eszközkeret

Az új Q sorozat eszközkeretei a kilátásra optimalizált kialakítással készülnek. A kevesebb akadály révén tiszta képet kap a munkaeszköz hátuljáról. Mindemellett a csavarószilárdság és a tartósság is nagyobb, mint valaha. Ahogyan a Quicke minden prémium termékénél, a munkaeszköz rögzítése a Clic-on™ rendszerrel félautomatikusan működik.

Az eszközkereteken két kar is található a munkaeszköz oldásához. Az egyik középen, a másik oldalra szerelve, azonban az eszközkeret kialakításában jól védetten helyezkedik el. Az oldalra szerelt rögzítőkar a munkaeszköz-rögzítő visszajelzőjeként is funkcionál, ami teljes kilátást biztosít Önnek a munkaeszköz rögzített pozíciójára.

HOZZA KI A LEGTÖBBET MUNKAIDEJÉBŐL!

A Quicke új Q sorozata felfedi a praktikus tervezésben rejlő különbséget. A kiváló kilátásnak, a javított munkaszögnek és a munkaeszköz rendkívül könnyű cseréjének köszönhetően egyszerűen nem találni magasabb funkcionalitású, jobban használható homlokrakodót.

Mi lehetne fontosabb a munka során, mint a jó, tiszta kilátás a vezetőülésből?

A Quicke híres a kiváló kilátásáról. A Q sorozatnál mindent megtettünk, hogy a traktorból való kilátást továbbfejlesszük. A megoldás a Q sorozat számos ötletes megoldásából áll össze. Ilyen mindenekelőtt az alacsonyra helyezett keresztösszekötő és a homlokrakodó alacsonyan elhelyezett térdlemeze. Így Ön a vezetőülésből a piacon elérhető legjobb kilátásban részesül. Ezáltal jobb áttekintést és vezérlést, valamint tökéletesen biztonságos környezetet kap.