Gyors – precíz – egyszerű! – a legújabb vontatott permetező

Borítókép

A LEEB legrégebbi permetezője a PT280-as, 8000 l-es önjáró permetező. Az önjáró után a GS 6-7-8-ezer literes nagy permetezők következtek.

A 2011-ben történt Horsch-LEEB „házasság” után kezdődött el a kisebb LT- (4-5-6-ezer l) sorozat fejlesztése. Ezek a gépek még mind „haditechnikával” szereltek. Tökéletesen lekövetik a talaj felszínét, 25 cm fúvókaosztás garantálja a lehető legjobb permetezést, a lehető legkisebb elsodródással. Az AX permetező az elődök útján halad, csak egy kicsit könnyedebb változatban. Mit jelent ez? A szórókeret-vezérlésben nincs kompromisszum! A giroszkópos vezérlés továbbra is alapfelszereltség.

A LEEB AX permetező azokat a termelőket célozza meg, akik szeretnének a legújabb technikával dolgozni, de a birtokméretükből kifolyólag a GS- vagy az LT-permetezőberuházás nagyon hosszú idő alatt térülne meg. Az AX 3800 literes permetlétartállyal rendelkezik, a permetezést membránszivattyú végzi, és ami a legfontosabb, hogy akár egy egyszerű, teljesen „hidraulikamentes” traktorral is lehet működtetni. Ez azt jelenti, hogy a piacon megtalálható legegyszerűbb traktor mögé is oda lehet akasztani, miközben TLT meghajtás elégséges, ugyanis a permetezőszivattyú végére ráépített hidraulikus pumpa szolgálja ki olajjal a kormányzást, a keretstabilizáló rendszert és a nyitás-csukás funkciókat.

A szórókeret-vezérlés az LT permetezőben már megismert, bevált és több tízezer hektáron bizonyított BoomControl – ennek segítségével az AX permetező is tökéletesen tartja a beállított távolságot a célfelülethez képest. Az AX permetezőn a fúvókák egymástól 50 cm-es távolságban helyezkednek el, és a biztonságos, a célfelülettől való 50 cm-es távolsággal kiemelkedő minőségű permetezést érünk el.

A nyomtáv 150-225 cm között fokozatmentesen állítható, így nem jelent gondot, hogy az eszközt kisebb vagy nagyobb traktor vontatja, ugyanis nagyon gyorsan át lehet állni egyik vagy másik nyomtáv között. A permetező, ha kell, a kormányzásnak köszönhetően a traktornyomot is le tudja követni.

Az egyszerű felépítésű LEEB AX permetező gyorsabb és precízebb munkavégzést kínál a kisebb területen gazdálkodó, de igényes termelők számára.

Szász Zoltán
06-30-7430302

no