fbpx

Frissítés érkezett a Zetor Majorhoz

Írta: Szerkesztőség - 2021 június 18.

Új, Deutz-motorokkal kerül forgalomba a Zetor Major 80 CL, és megújult a fülke is.

 

Zetor
A frissített Zetor Major 80 CL

 

Új motor

A Major CL 80 traktorsorozatot Stage V motorral szerelték fel. Az új motor egy 75 lóerős, négyhengeres, 2,9 literes turbófeltöltős Deutz TCD, ami megfelel a legújabb kibocsátási előírásoknak a DPF, EGR és DOC kombinációjával. Az erőforrás teljesen szinkronizált négyfokozatú (12Fx12R) sebességváltóval párosul, háromfokozatú reduktoros és mechanikus váltóval. A két körös külső hidraulika szállítási teljesítménye 50 l/perc.

 

Fülkeválasztékok

A fülke kapható zárt FOPS biztonsági keménytetővel vagy tetőablakkal. Az opciók listája tartalmazza a légkondicionálót, a kartámasszal és a fejtámlával ellátott, mechanikusan felfüggesztett ülést, amelyek mindkettő az alapfelszereltség része az opcionális Plus fülkének, de ennél már rendelhető légrugós vezetőülés is opcióban. A kormányoszlop a Plus változatban dönthető és állítható magasságú, és a magasabb specifikáció csúszásmentes lábpedálokat és továbbfejlesztett differenciálzár-vezérlést tartalmaz. A hátsó függesztőkar 2,8 t emelőképességű és a TLT 540/1000 fordulatszámot biztosít, a  vezérlő kapcsolóik megegyeznek a nagyobb teljesítményű Zetor traktorokéval.

 

Aki feledékeny…

Viszont a feledékeny traktorpilótáknak mostantól ügyelniük kell: ugyanazt a kulcsot használják a motor beindításához és a fülke zárásához. A vezetőfülkében univerzális csatlakozó pontok találhatók a kijelzők felszereléséhez, furatok a berendezés kábeléhez és háromtűs aljzat a berendezés áramellátásához. A fülke opciói közé tartozik a pneumatikus kabinfelfüggesztés és az utasülés.

A vezetőfülkét felkészítették joystick-vezérléses kivitelre, és további tetőfényekhez az első rakodó munkájához. Az opciók közé tartozik az első hárompontfüggesztés és a kardántengely, a biztonsági jelzőfények és a különböző méretű gumiabroncsok.

 

Zetor vezetőfülke
A vezetőfülke kétféle felszereltségben érhető el.