fbpx

Veenhuis Premium QUAD-SHIFT – tartálykocsi egy tengelyen, négy keréken

Írta: GÉPmax-2021/I. lapszám cikke - 2021 február 08.

A Veenhuis Machines bővítette Premium tartálykocsi termékcsaládját a 15 850 literes Premium QUAD-SHIFT modellel.

 

Minimális talajnyomás, maximális befogadóképesség

Kora tavasszal rengeteg hígtrágyát kell rövid idő alatt kijuttatni, sokszor nehéz munkakörülmények között. Rendkívül fontos a maximális befogadó-képesség a minimális talajnyomással kombinálva. A négy, egymás mellett lévő, egymástól függetlenül forgó, egyforma méretű kerék koncepciója nagyszerű alternatívája az egytengelyes, széles abroncsos tartálykocsiknak. A Premium QUAD-SHIFT különleges konstrukciója teszi lehetővé, hogy a külső kerekeket akár 65 cm-rel kijjebb lehet tolni, így már nincs átfedés a traktorkerekekkel. Minden egyes keréknek megvan a saját pályája, ezáltal a nyomás a földön jobban eloszlik. A tartálykocsi manőverezhetősége olyan, mint a kompakt egytengelyes modelleké. A kerekek független hidraulikus ingafelfüggesztése biztosítja a 620/80 R42 méretű abroncsok felfekvőfelületére eső egyenletes és lehető legkisebb nyomást. Szállítási helyzetben ez a hidraulikus felfüggesztés biztosítja a szállítási üzemmódot, ezáltal a tartály rendkívül stabil és normál egytengelyes tartálykocsiként viselkedik, a hidraulikus felfüggesztés extra menetkomfortjával.

 

Veenhuis
Premium QUAD-SHIFT szériát ugyanazok a specifikációk jellemzik, mint a hagyományos Premium tartálykocsikat

 

Megbízható Veenhuistechnológia

A Premium QUAD-SHIFT szériát ugyanazok a specifikációk jellemzik, mint a hagyományos Premium tartálykocsikat. Rendelhető forgódugattyús szivattyúval, vagy a jól ismert, különleges Veenhuis vákuumos/centrifugás szivattyúval. Felszerelhetők rövid szívókarral, vagy forgócsuklós szívókarral is a tartály jobb oldalán. Alapfelszereltségben rendelkezésre áll az ISOBUS-vezérlés, a kabinból arányosan beállítható csoroszlyanyomás-szabályozással és az automatikus adagolásvezérléssel.

 

Veenhuis precíziós trágyázás

A Veenhuis Premium QUAD-SHIFT tartályokkal természetesen használni lehet GPS-rendszert és a kijuttató kereten automatikus szakaszvezérlést, az átfedések megelőzésére. Ezenkívül a NutriFlow szenzor használható a trágya „valós idejű” elemzésére és adagolására, egy meghatározott tápanyag vonatkozásában.

 

Veenhuis
A Premium QUAD-SHIFT különleges konstrukciója teszi lehetővé, hogy a külső kerekeket akár 65 cm-rel kijjebb lehet tolni

 

 

Veenhuis-sajtóközlemény