A Väderstad Tempo még tökéletesebb eredményt biztosít aprómagvú növények esetében

A világrekorder Väderstad Tempo vetőgépekhez rendelhető aprómagvető-készlet lényegesen javítja a munka minőségét cukorrépa és repce vetésekor. 

– A Väderstad Tempo vetőgépekhez rendelhető aprómagvető-készlet lényegesen javítja a munka minőségét cukorrépa és repce vetésekor, ami magasabb termésátlagokban és a vetőgép szélesebb spektrumban történő használatában nyilvánul meg – mondta Mattias Hovnert, a Väderstad marketingigazgatója, majd hozzátette: – Kukorica, cukorrépa, szója, napraforgó, repce, gyapot, cirok és még megannyi más növény – a Tempo vetőgépek a szántóföldi növények széles skáláját képesek kiváló minőségben elvetni. 

Az aprómagvető-készlet minden Tempo szemenkénti vetőgépre elérhető lesz, a 4 soros Tempo R modelltől egészen a Tempo R 18-ig. Ezenfelül utólag is megrendelhető lesz majd a már meglévő vetőgépekhez is. 

Kiváló vetési pontosságAz aprómagvú növények sekély vetésekor minimum elvárás, hogy a vetőgép kíméletesen kezelje a vetőmagot. Az aprómagvető-készlet két fő komponense a rugóterhelésű nyomókerék, valamint a változtatható szögű zárókerék. – A nyomókerék feladata, hogy megállítsa a vetőcsoroszlyát elhagyó vetőmagot, és optimális mag-talaj kapcsolatot alakítson ki. A változtatható rugóterhelésű nyomókerék mindezt kíméletesebben végzi el, ami előnyösebb a sekély vetésű növények esetében – mondta Mattias Hovnert, és így folytatta: 

– A sekélyre vetett növények sorainak zárására változtatható szögű zárókerék szolgál, amelynek helyzete a vetőegységeken található karokkal állítható. A Tempo aprómagvető-készlet 2018 februárjától lesz elérhető. 

 

 

no