fbpx

A Väderstad bemutatja az új Spirit 600C InLine vetőgépet

Írta: Farkas Imre - 2021 november 02.

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő és vetőgépgyártó vállalata, 2021 októberétől az új Spirit 600C InLine vetőgéppel bővíti kínálatát.

A Spirit InLine-verziója a vetőmaggal együtt kis dózisú starter műtrágyát helyez a magbarázdába, így biztosítva a növény számára a gyors tápanyagfelvételt. Az InLine rendszer lehetővé teszi, hogy a műtrágya a vetőmaggal egy sorba kerüljön. Ezáltal a csíranövény közvetlenül a csírázás után gyors fejlődésnek indul, ami lerövidíti a kelés idejét. Az InLine rendszer rendkívül előnyös, ha mérsékelt mennyiségű műtrágyával dolgozunk, mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője.

 

Väderstad Spirit 600C Inline
Az új Väderstad Spirit 600C Inline 2021 októberétől kapható

 

A Spirit 600C InLine nagy kapacitású, nagy pontosságú tápanyagkijuttatást tesz lehetővé.

– A Spirit 600C InLine szeparált légellátással van felszerelve, ahol a műtrágya a vetőmagtól elkülönítve kerül kiosztásra. Ez megakadályozza, hogy az anyagok szétválogatódjanak a rendszerben, aminek akkor van jelentősége, amikor a magok mérete és súlya eltérő. A légáramlás intenzitása könnyen beállítható, ami biztosítja, hogy mind a vetőmagok, mind a műtrágya optimális pontossággal kerüljön lehelyezésre, mondja Magnus Samuelsson,

A műtrágya kijuttatása az elektromos hajtású Fenix adagolórendszeren keresztül történik, ez ugyanaz a rendszer, mint amit a vetőmag adagolásához használunk. Rendkívül pontos és korróziómentes. A rotorban lévő osztott cellák és az adagolóegység ferde kilépése hatékonyan megakadályozza a pulzálást, így biztosítva, hogy minden növény pontosan ugyanolyan mértékben jusson műtrágyához.

Az új Väderstad Spirit 600C Inline 2021 októberétől kapható.

 

Forrás: Vaderstad Kft.