A Väderstad bemutatja az új Spirit 600-900C vetőgépcsaládot

Megérkezett a pneumatikus Väderstad Spirit 600-900C vetőgépcsalád új generációja. Az új megjelenésű, 6, 8 és 9 méteres munkaszélességben rendelhető modellek áttervezett hidraulika-rendszert és iPad-alapú vezérlést kaptak.

„Az új Spirit 600-900C vetőgépek újratervezett hidraulikarendszere harmonikusan dolgozik együtt a modern Väderstad E-Control vezérléssel. Ez a megoldás lehetővé teszi például a csoroszlyanyomás és a mellső művelőeszköz művelési intenzitásának menet közbeni állítását, valamint a követőborona fülkéből történő módosítását” – mondja Gunnar Blackert, a Väderstad vetőgépekért felelős termékmenedzsere, majd hozzáteszi: „ISOBUS Task Control alkalmazásával az E-Control vezérlés lehetővé teszi a GPS-vezérelt, menet közbeni mag- és műtrágyamennyiség-állítást, valamint az automatikus félgéplezárást. A táblavégi fordulókban történő optimalizált vetés érdekében a Spirit 600-900C vetőgépek ún. automatikus szekcióvezérléssel rendelkeznek.

Amikor a forgókon felemeljük vagy munkahelyzetbe engedjük a vetőgépet, a szekcióvezérlésnek köszönhetően az egyes munkazónák egymás utáni sorrendben jönnek működésbe. Mindennek köszönhetően a vetés és a műtrágya-kijuttatás még pontosabbá válik a forgókon” – mondja Gunnar Blackert. Az új Spirit 600-900C vetőgépek bemutatójára a dániai Agromek kiállításon került sor, 2018 novemberében.

no