fbpx

Tovább kúszik felfelé az üzemanyagár

Írta: Barna Ferenc - 2021 szeptember 07.

Még mindig felfelé megy az üzemanyagár a hazai kutakon, követve a nemzetközi árakat: a benzin 4 forinttal, a gázolaj 3 forinttal lesz drágább. Ennek köszönhetően már megint átlépi a 450-es határt a literenkénti átlagár a 95-ös benzinnél, ellenértéke 451 forint, a gázolajé pedig 448 forint lesz.

 

Itthon is követi a trendet az áremelés
Még többet fizetünk szerdától a kutakon (Fotó: Barna Ferenc)

 

Nagy a különbség a minimum és maximális árak között

A két szélsőérték között megvan a 90 forintos differencia, érdemes megnézni a holtankoljak.hu adatbázisát, melyik töltőállomást részesítsük előnybe. Egy nagyobb teljesítményű traktor üzemanyagtartálya nyeli az üzemanyagot rendesen, még ha a fogyasztása kisebb is, mint a régebbi modelleké, megérezheti pénztárcánk a különbözetet.

Az üzemanyagárakkal utoljára itt foglalkoztunk, a változás keményen érintette a fogyasztókat, köztük a mezőgazdasági termelőket, ugyanis az elmúl hét folyamán közel 10 forinttal lett magasabb az üzemanyag ára összesen.

 

A Brent emelkedett

Tovább emelkedett a Brent típusú nyersolaj hordónkénti ára, igaz, kisebb mértékben, mint előtte héten. Ettől függetlenül újra meghaladta a 72 dollárt az egységár, ennek köszönhető a hazai változás is. Szerencsére a júliusi 75 dolláros szintet nem érte el.

 

Forrás: holtankoljak.hu