fbpx

Újdonságok a német Düvelsdorf-tól

Írta: Farkas Imre - 2020 június 16.

A közelmúltban számos újdonságot mutatott be a német Düvelsdorf Handelsgesellschaft GmbH.

Korábban vasúti kocsikerekekből álló silótömörítő hengert gyártott a Düvelsdorf, de a terméket továbbfejlesztették, és az új silótömörítő hengerük egy zárt palástú, vastag acéllemezes hengertesttel végzi a tömörítést, amelyre csipkés élű gyűrűk vannak felhegesztve. Az 1050 mm átmérőjű henger 1000 liter vízzel tölthető fel a súlynövelés érdekében. Opcióban a tömörítő henger egy silóél tömörítő kerékkel is felszerelhető, amelynek tartókarja hidraulikus munkahenger segítségével 52 fokos tartományban mozgatható, szállításkor pedig felhajtható.

Silótömörítés közben – főleg falközi silóba való betároláskor – óhatatlanul nekiütődnek a tömörítő henger tartókeretének sarkai a betonhatároló falnak, és abban, illetve a keretben is sérülések keletkeznek az ütközés miatt. A gyártó a keret védelme érdekében a négy sarkára függőlegesen egy-egy műanyag görgőt rögzített, így falnak való koccanás vagy surlódás során ezek fogják fel az ütéseket, és védik meg a keretrendszer elemeit. A hárompont csatlakozása CAT II/III szabványú 3-pont függesztésekkel kompatibilis, a keret mellső részére szerelt vonófej pedig maximum 15 tonna terhelhetőségű. A henger szélessége felhajtott tömörítőél kerékkel a 3 méteres szállítási szélességen belül van.

Korábban csak a csomagolt hengeres nagybálák mozgatásához, rakodásához kínáltak bálafogó villát, de az új, traktoros homlokrakodókhoz tervezett, univerzális bálafogó villájuk nemcsak hengeres bálák, hanem méreténél fogva csomagolt szögletes nagybálák kíméletes mozgatására is ideális. A robusztus fogókarpárral szerelt villa súlya mindössze 295 kg, és akár 1,4 tonna súlyú bálákat is képes megfogni, illetve stabilan tartani, mozgatni. Hengeres bálákból 900-1600 mm átmérőjű, míg szögletes nagybálákból 800-1500 mm szélességűeket képes kezelni a bálavilla. Szorítópofái csapos megoldással, spirálrugós feszítéssel vannak rögzítve a villakarokra, így a különböző alakokhoz és méretekhez könnyen tud alkalmazkodni.

Az új Transportbox HD függesztett szállító láda – fotó: https://neu.duevelsdorf.de/

Az új, mellső és hátsó, CAT I/II-es szabványú, a traktor hárompont-függesztésére csatlakoztatható Transportbox HD szállítóládájuk teljesen zárt, tökéletesen tömített, kifolyás biztos. Ideális mezőgazdasági és erdőgazdálkodási vállalkozók vagy önkormányzatok számára. Az 1,80 m széles és 1100 liter belső térfogatú ládában szerszámok, vetőmagok, kannák vagy egyéb eszközök szállíthatók. Az acéllemezes láda rakodó ajtajának felnyitását gázteleszkópok segítik, a ládán belül a különböző szállított eszközök, illetve anyagok 2 darab, külön állítható pozíciójú válaszfallal különíthetők el egymástól. Az 1800 mm széles, 1 tonna maximális teherbírású szállítóláda szélességjelző lámpákkal és fényvisszaverő figyelmeztető csíkozással van ellátva a biztonságos közlekedés érdekében.