fbpx

A Väderstad Tempo L 32 tovább emeli a mércét a napi vetési teljesítmény tekintetében

Írta: GÉPmax - Hirdetés - 2020 december 15.

2021-ben a Väderstad újabb lépést tesz a nagy sebességű vetésre képes Tempo vetőgépek modellválasztékának bővítése terén. A szinte teljesen új Tempo L 32 lesz az ezidáig gyártott legnagyobb munkaszélességű Väderstad szemenkénti vetőgép.

 

Tempo vetőgép

 

A 32 soros Väderstad Tempo L 32 3000 literes központi magtartállyal készül.

  • Az új Tempo L 32 központi magfeltöltésű modell sortávolsága 15 inch, azaz 375 mm. A keskeny sortávolság elérése érdekében a vetőegységek offset módon kerültek elrendezésre, azaz minden második kissé hátrébb lett tolva. Mindemellett a sortisztítók is kisebb szögben állnak, a mélységhatároló kerekek pedig keskenyebbek, mondja Jörgen Dahl a szemenkénti vetőgépek kereskedelmi menedzsere.

Miközben az új Tempo L 32 tovább emeli a mércét a napi vetési teljesítmény tekintetében, ugyanazzal a pontossággal dolgozik, mint az összes többi modell. A különböző gazdasági növények termesztési igényeihez igazodóan a vetőgép sortávolsága változtatható.

  • Például a vetőegységek felét fel lehet emelni és a kiemelt pozícióban rögzíteni lehet, így gyakorlatilag a 375 mm-re vetett őszi káposztarepce mellett, 16 sorral vethetünk kukoricát vagy napraforgót 750 mm sortávolságra, mondja Jörgen Dahl.

A kanadai piacon lehetőség nyílik arra is, hogy a Tempo L 32 egy SeedHawk 660 tankerrel dolgozzon összekapcsolva, ami 23 000 liter műtrágya befogadására képes.

  • A Tempo L 32 és a SeedHawk 660 együtt óriási vetési teljesítményt testesít meg, amely az ország nagyméretű, összefüggő sík területein sikerrel aknázható ki. A műtrágyát kétféleképpen juttathatja ki a vetőgép, vagy a vetett sotok mellé kb. 7 cm-re, vagy a maggal együtt a magárokba, magyarázza Jörgen Dahl.

Minden más piacon a Tempo L 32 egyelőre csak magvetésre alkalmas változatban rendelhető, mégpedig 2021. júniusától.

 

További információkat találnak: Väderstad hazai leányvállalat honlapján.

A tapasztalatokról, pedig ebben a cikkünkben találnak részleteket.