fbpx

Új Kverneland körbála-csomagolók

Írta: Szerkesztőség - 2010 október 10.

25 évvel ezelőtt, 1985-ben a Kverneland megvalósította az általa kidolgozott új eljárás alapján erjesztéssel tartósított bálák fóliába csomagolását. Ez a forradalmi újítás a gyepgazdálkodásban aztán megjelent és elterjedt. A Kverneland neve azóta is egyet jelent a bálacsomagolóval, és a cég világszerte piacvezető ebben a szegmensben.

 

A Kverneland Group szeptemberben Olaszországban tartott nyílt napot, ahol bemutatták a Kverneland bálacsomagolók új generációját. Az új sorozatban a forgóasztalos és a szatelitkaros csomagoló függesztett és vontatott változata is egyaránt megtalálható.

A Kverneland 7700-as sorozat a forgóasztalos bálacsomagolók új nemzedéke, míg a 7800-as gépek a szatelitkaros csomagolókat forradalmasítják. Az új Kverneland 7730 vontatott forgóasztalos, míg a Kverneland 7850 vontatott szatelitkaros bálacsomagoló.

A szintén új Kverneland 7730 és 7850 egy olyan sorozat első két tagja, amely idén, illetve a jövő év első felében válik teljessé, amikor a Kverneland bálacsomagolói majd egy függesztett forgóasztalos csomagolóval, egy automata szatelitkaros csomagolóval, illetve egy nagy teljesítményű vontatott forgóasztalos modellel is kiegészülnek.

Kverneland 7850 vontatott szatelitkaros bálacsomagoló

Az új Kverneland 7850 két csomagolókarja az eddig megszokottnál is nagyobb munkateljesítményt tesz lehetővé. Az optimális súlyeloszlás és a Kverneland 7850 toronyszerű felépítése révén a gép erősebb, stabilabb, a csomagolás pedig menet közben is problémamentes. Csak felveszünk egy bálát, és becsomagoljuk, amíg a következőhöz megyünk.

A Kverneland 7850 gyorsan, kisebb kopással, megbízhatóan csomagol. A folyamat teljesen automatizált, ami megkönnyíti a gépkezelő dolgát. A fülkébe beépített elektronikus ellenőrző rendszer mindenre ügyel, a kezelés pedig minden körülmény között egyszerű és kényelmes.

A Kverneland 7850-et ollótípusú fóliavágóval látták el; az éles penge a filmréteg teljes szélességében határozott metszésfelülettel vág.

A Kverneland 7850 joystick-os (7850 J) és számítógépes vezérléssel (7850 C) egyaránt kapható. A számítógépes C modell egy teljesen automatizált csomagoló, de a gépkezelőnek ennél is lehetősége van kézi vezérléssel felülírni az egyes lépéseket.

Kverneland 7730 vontatott, forgóasztalos bálacsomagoló

Az új Kverneland 7730-as egy vontatott, forgóasztalos bálacsomagoló, amely nagyon egyszerűen kezelhető. A hidraulikusan működtetett emelőkar jobb oldalon van, és a gép 1,2 és 1,5 méter átmérő közötti bálákat képes becsomagolni.

A kerekek közötti nagy távolság révén a forgóasztalt egészen lentre lehetett elhelyezni. így sokkal alacsonyabbról kell a kész csomagot leejteni, azaz kíméletesebben bánunk a bálával.

A fóliát rugós vágó vágja el, és tartja feszesen a következő báláig. Ez is egy egyszerű megoldás, amely feleslegessé teszi a kézi munkát.

A Kverneland 7730 kézi vezérléssel (7730 M) és joystickos félautomata változatban (7730 J) is kapható lesz majd.

A Kverneland Group egyike a világ vezető mezőgazdasági gépgyártó- és szolgáltató vállalatainak. A cég nagy hangsúlyt fektet az újításokra, így születnek az egyedi megoldású, kiváló minőségű gépcsaládok. A Kverneland Group a rendszereket és megoldásokat csomagban kínálja a professzionális gazdálkodóközösségek számára. A gépekkel elvégezhető a talaj-előkészítés, a takarmánynövények betakarítása és bálázása, a műtrágya kiszórása és a vegyszerezés is.