fbpx

Új küllőskapával bővült a francia Carré kínálata

Írta: Farkas Imre - 2020 október 06.

A Carre egy új forgó kapát mutatott be. A Rotanet Control nevű széria tagjai 4,8 / 5,4 / 6,5 és 7 méteres munkaszélességű változatban érhetők el.

A Yetter küllős kerekek nyomása hidraulikus munkahengerek segítségével, a kabinból szabályozható. Ezt a nyomást hidraulikusan 18 és 29 kg között állítjuk be. A küllős kerekek egyenként, a 8 mm átmérőjű tekercsrugók ellenében 15 cm-t tudnak le, fel mozogni. A gyártó szerint a Rotanet akár 20 km/h sebességgel is képes dolgozni.

 

Akár 20 km/h munkasebességgel is képes dolgozni – fotó: https://www.carre.fr/

 

A küllős kerekeit hatos csoportokban paralelogramma felfüggesztéssel csatlakoznak a 120×120-as keresztmetszetű, 5 mm vastag falú gerendelyhez. A csillagkerekeknek kanál alakú végük van. Ezek biztosítják, hogy a kéreg megszakadjon, és a gyomcsíra feldobódjon. Finom növényeknél a növekedés korai szakaszában a kerekeket egyenként mechanikusan fel lehet hajtani, hogy a feldolgozás csak a növényi sorok között történjen. A szállítási és munkahelyzetet hidraulikus reteszelés rögzíti. A támasztó talajkövető kerékpár 10 rétegű, 535×168 mm méretű gumiabroncsokkal van szerelve, amelyek nyomtávolsága 1,50 és 2,15 méter között állítható.