fbpx

Új kopóalkatrész extrém igénybevételre

Írta: Farkas Imre - 2020 október 18.

Az Industriehof Scherenbostel Heinrich Rodenbostel GmbH újabb, extrém körülményeknek is tartósan ellenálló művelőelemet fejlesztett ki.

Az Industriehof kopóalkatrészgyártó egy új termékcsaládot kínál Extreme Carbide Line néven, amelyet talajművelő eszközökhöz fejlesztettek. Az új művelőelem kifejlesztésével szeretnének megfelelni az kopóalkatrészekkel szemben támasztott egyre fokozódó élettartam-elvárásoknak.

 

A forrasztásakor a karbid és a keményforrasztó anyag közötti feszültségkülönbségek kiegyensúlyozására különös gondot fordítanak – fotó: https://www.industriehof.com/en/

 

Az alkatrészek egy új 100Cr6 típusú, tartóacél-alapanyagból készülnek. A kiválasztott volfrám-karbid-betétek optimális talajvágási geometriát kínálnak a cég szerint.

 

 

A forrasztásakor a karbid és a keményforrasztó anyag közötti feszültségkülönbségek kiegyensúlyozására különös gondot fordítanak. Ezzel az új termékcsaláddal a gyártó célja „nagy teljesítményű” alkatrészek forgalomba hozása, amelyek extrém körülmények között is hosszú élettartamúak. Ezért tartották szükségesnek az optimális geometria, valamint az egyes részek extra vastagságának kidolgozását.