fbpx

Új erdészeti és mezőgazdasági gumiköpenyek a MAXAM-tól

Írta: Farkas Imre - 2020 május 23.

Az új mezőgazdasági felhasználású széria az AGRIXTRA családnevet kapta, míg az erdészeti gumiköpeny újdonságot LogXtra elnevezésre keresztelték.

Az AGRIXTRA széria tartalmazza az 85-ös standard oldalarányú abroncsokat, a 70-es alacsony oldalarányú gumiabroncsokat, a 65 szuper alacsony méretarányú köpenyeket, valamint az XL nagy volumenű és a H szuper volumenű gumiabroncsokat. Az AGRIXTRA 85; 70; 65 modelleket különböző terepen történő alkalmazásokra ajánlják, mellső és hátsó kombinációkban.

Az AGRIXTRA XL-t vegyes, szántóföldi és közúti használatra kínálják, kompatibilis a legújabb nagy teljesítményű traktorokkal, míg az AGRIXTRA H gumiabroncsokat kifejezetten az önjáró betakarítógépek mellső, illetve hátsó kerekeihez tervezték. Az erdészeti sorozatot a MAXAM, az MS931 LogXtra abronccsal bővítette. A gyártó tájékoztatója szerint a gumiabroncs fejlesztési, tesztelési, illetve hitelesítési szakaszának eredményei azt jelzik, hogy alkotóelemei, felépítése nagyobb hatékonyságot, élettartamot, tapadást biztosít, mint az ágazat konkurens gumiabroncsai.

Az erdészeti felhasználás, a gumiabroncsok munkakörnyezete nehéz,  ezért az MS931 LogXtra acélszalaggal stabilizált felépítésű, nagy teherbírású válla és oldalfala ellenáll a vágásoknak, repesztéseknek, ütéseknek és a lyukasztásnak. A Maxam mérnöki csoportja egy nagy teljesítményű gumi-keveréket fejlesztett ki, kifejezetten a LogXtra futófelülethez, amelyet úgy terveztek, hogy maximalizálja a gumiabroncs rugalmasságát. Az új gumiköpeny széria öt méretben érhető el a felhasználók számára.