fbpx

Új CASEIH körbálázó a kisgazdaságok részére

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 25.

Amikor ezt az új körbálázót, az RB455A-t terveztük, az volt a célunk, hogy helyet kapjon benne minden olyan teljesítményre és rugalmasságra ható elem, amiket a nagyobb területteljesítményű gépekbe is beépítettünk” – nyilatkozta Scott Raber, a CaseIH gyepgazdálkodási- és takarmánytermesztési részlegének marketing menedzsere. “Tudtuk, hogy van igény egy ilyen körbálázóra, a kis gazdaságokban ugyanis minden egyes hektárból ki kell hozniuk a maximumot, ezért nagy szükségük van a nagy teljesítményű, alacsony költséggel dolgozó, egyszerű munkagépekre”.
Az új Case IH RB455A hengeres bálázó működtetéséhez elegendő 40 TLT-lóerő, képes akár 500 kilós, 1,2 x 1,5 méteres bálát készíteni, hálós kötözővel, akár két felszedővel és „deluxe” vagy alap monitoring rendszerrel kapható. A csomagolás elektromos kezelésű karos kötözővel történik, ez alapfelszerelés. A rendfelszedő munkaszélessége 1570 mm.
A bála kialakítása jól bevált hengerek és hevederek segítségével történik. Öt, egyenként 18 cm széles, éket formázó szalag egy hidraulikahengerrel és feszítőrugóval dolgozik.
Azon vásárlóinknak, 50-80 LE teljesítményű erőgépet használnak, ez az ideális körbálázó” – zárta mondandóját Raber. „Ami kell, az mindössze 40 TLT lóerő és egyetlen hidraulikus kapcsoló, és máris készen vagyunk.

 

 

 
CÍMKÉK körbálázó