fbpx

Traktor: 3 millió forintos fordulat a fülkében

Írta: Kohout Zoltán - 2021 április 22.

Kaszáláskor és más szántóföldi talaj-megmunkálási feladatoknál, erdészeti munkálatoknál jól jön az a fejlesztés, amit a John Deere-ekre dolgozott ki egy holland műhely.

 

traktor
(Fotó: Vlastuin Gelderland)

 

Megfordítható kezelőpult

A Vlastuin Gelderland gépesítőcég tolatószerkezetének köszönhetően a sofőrök 180 fokkal elfordíthatják üléseiket. A cég bő fél évtizede dolgozik egy forgatható ülésen a John Deere traktorok 6R sorozatában (egyes források szerint a 7R és 8R kategóriákban is). Gyakran előfordul, hogy az irányváltót a John Deere CommandArmmal együtt használják, de eztán a traktor teljes kezelőpultja megfordítható. A Vlastuin a konzolt joystickokkal egészíti ki, amelyekkel például a traktor hátulján lévő daru működtethető, sőt, a fejlesztők szerint a tolatószerkezet manuális PowerQuad sebességváltójú traktorra történő felszerelése sem jelent problémát.

 

traktor
(Fotó: Vlastuin Gelderland)

 

2 hét, 3 millió

A tolatóeszközt széles körben használják a faiskolák ágazatában – jelentette be Van Dijk Barend menedzser. Különös ott előnyös, ahol daru, fűkasza vagy más munkagép van a traktor mögé szerelve, és amik folyamatos hátulnézetet igényelnek. Ily módon a munkát hatékonyabban, biztonságosabban és kényelmesen lehet elvégezni. Jelenleg 10 és 15 közötti John Deere 6R traktor van felszerelve Vlastuin Mechanisatie tolatókarral. A tolatókészülék telepítése körülbelül 14 napot vesz igénybe, és 8500 euróba kerül a pedállal és joystick-kományzással együtt.