fbpx

Építettek egy szupermodern traktorgyárat

Írta: Kohout Zoltán - 2021 június 02.

Sőt, amit gyártanak majd itt, az is a vezető nélküli, automatizált világba vezet majd. 40 robot dolgozik a futószalag mellett…

 

Traktorgyár

 

20 tonnáig emelnek a robotok

Máris a világ egyik legfejlettebb traktorgyáraként jellemzik az új létesítményt.  A Claas új gyárának korszerű hatékonyságát nagyban erősíti, hogy 40 vezető nélküli automatizált jármű (AGV) dolgozik benne. Ezek a teljesen automatikus szállítójárművek az elsőtől az utolsó összeszerelő-állomásig szállítják a traktorokat. Képesek egyszerre akár 20 tonnás darabokat is mozgatni, elegendő terhelhetőséget biztosítanak az összes jelenlegi Claas-sorozathoz, valamint a jövőbeni nagyobb teljesítményű modellekhez is. Jelenleg hat, 74-460 lóerős traktortípust gyártanak a létesítményben.

 

Traktorgyár

 

Termelési verseny

A traktorüzlet kulcsfontosságú növekedési mozgatórugó a Claas-nak. Ezért a 24 órás országúti autóversenyekről is ismert Le Mans városka melletti üzemben a jövőben a napi termelést napi 75 traktorra kell növelni, a jelenlegi 50-ről. Ezzel az éves termelési kapacitás meghaladja a 13 ezer traktort, szemben a mai 10 ezerrel. A traktorok exportja egyébként Le Mans-ból az elmúlt években jelentősen emelkedett, és persze a legtöbb traktort Németországban adják el.

 

Traktorgyár

 

Illusztráció: Claas