fbpx

Elektromos traktort fejleszt afrikai piacra a Volkswagen

Írta: Farkas Imre - 2021 augusztus 30.

A Volkswagen az afrikai piacokra szánt elektromos traktort fejlesztette ki dél-afrikai leányvállalatával, a Német Nemzetközi Együttműködési Társasággal (GIZ GmbH) és a Ruandai Egyetemmel együttműködve. A gépet egy fenntartható biogazdálkodási program keretében fejlesztették ki, Gen. Farm néven.

 

A Volkswagen prototípus traktor 20 kW-os villanymotorral és 32 kWh lítium-ion akkumulátorral van felszerelve, amelyet később egy olcsóbb és tartósabb lítium-vas-foszfát akkumulátorra cserélnek majd. A gép súlya körülbelül 2200 kg, tengelytávja pedig 192 cm. Az akkumulátor az elektromos motor fölé van szerelve, és könnyen cserélhető, aminek köszönhetően fenntarthatja a munka folyamatosságát, az egyik akkumulátort feltöltjük, a másikkal pedig közben dolgozunk. Az akkumulátorokat napelemes töltővel lehet feltölteni. Azt, hogy mikor kerül sor a traktor sorozatgyártására? Egyelőre nem tudni pontosan, de az biztos, hogy nem a Volkswagen márkanév alatt kerül forgalomba.

 

vw traktor
Az elektromos gép prototípusát a Volkswagen Auto Group igazgatótanácsának elnöke, Herbert Diess maga tesztelte – fotó: Herbert Diess, Linkedin