fbpx

Több mint 5000 szakmai látogató az Amazonenál

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 18.

„Amatechnica szántóföldi nap 2012” volt a mottó május 10-én Hasbergen-Gasteban az Amazonen-Werkenél. Több mint 5000 német és a szomszédos országból érkező gazda és bérvállalkozó számára állítottak össze a szervezők változatos programot kereken 10 hektár területen az Amazone üzem északi részén

A rendezvény célja azvolt, melynek fő témájaként a „Több szántóföldi intelligencia” fogalmazódott meg, hogy a szakértő közönségnek bemutassuk, hogyan tudnak nagyobb pontossággal és az innovatív technikák és eljárások használatával nagyobb hozamot elérni, mindeközben hogyan tudják az üzemi eszközök költségeit csökkenteni valamint hogyan tudják a tartós gazdaságossággal szemben támasztott követelményeket teljesíteni. Ennek megfelelően a figyelem / érdeklődés középpontjában elsősorban a gépbemutatók és a gyakorlati szántóföldi bemutatók álltak. A bemutatott technikák spektruma magába foglalt az új méretek mellett, pl. látható volt a 12000 literes permetezőgép, számos új fejlesztést az elektronika és a vezérlés-technika területéről. Az Amazone bemutatta többek között az Amatron 3 és az Amapad nevű új ISOBUS-kezelői terminálját, melyeket a szakma mint irányt mutató technikai trendeknek aposztrofálta.

A bemutatók között a program az Amazone-Active-Centerbe tette át a székhelyét. Itt a látogatók számára számos szakmai előadást kínáltunk a „Több szántóföldi intelligencia” témában. A „365 hely az ötletek országában” versenyen a „Kiválasztott hely 2012-ben” díjnak az Amazone részére történő hivatalos átadása is az Activ-Centerben zajlott.
Számos további program egészítette ki a rendezvényt. Szerveztünk látogatást a kísérleti telepeken, az Amazone üzembe és a műtrágya-tesztlaborba, volt helikopteres sétarepülés Hasbergen-Gaste felett, bullriding (bikarodeo), láthatók voltak régi, történelmi vontatók, volt ugrálóvár és íjászat – a kínálat változatos volt, így minden látogató megtalálhatta aszámítását. Kiváló alkalom nyílott a személyes beszélgetésekre az esti találkozón a fűtött ünnepi sátorban, ahol a „Country-Girls“ együttes gondoskodott a nagyszerű hangulatról éjszakába nyúlóan.

www.amazone.hu

 
CÍMKÉK amazonen werke