fbpx

Tényleg Dacia lesz Európa legolcsóbb e-autója?

Írta: Szerkesztőség - 2020 október 14.

A mezőgazdasági vállalkozók körében is kedvelt Dustert gyártó Dacia a napokban mutatja be első, teljesen elektromos autóját, a Spring fantázianevű modellt. Lássuk, mit ír róla a román szaksajtó!

 

 

A francia Renault Csoporthoz tartozó Dacia 2021 első felében kezdi meg az elektromos modell értékesítését, amiről ízt ígérik: Európa legolcsóbb elektromos autója lesz. A romániai média szerint e modell ára 15 és 20 ezer euró között lesz, ami nem rossz ár, igaz: a jármű hatótávolsága is szerény, mindössze 200 km lesz. Egyébként Renault Csoport két, teljesen elektromos világújdonság bemutatásával mutatta be a mobilitásról alkotott terveit – ezek egyike a 4 üléses, városi SUV, a Spring. Ez egyébként szinte megegyezik a tavaly piacra dobott, szintén elektromos Renault City K-ZE modellel, amelyet Kínában gyártanak és értékesítenek. A Renault City K-ZE-t a kínai piacon 7200 és 9200 euró közötti áron értékesít – írja a G4Media.ro. A márka célja ezzel a mindenki számára elérhető, megfizethető és fenntartható mobilitást biztosítson.

Tavaly egyébként a Dacia megdöntötte az éves eladások rekordját 737 000 eladott járművel, és közel 6,5 millió ügyfélt kitevő vevőkörével.

Fotó: Renault Group