fbpx

Ezért fontos a téli karbantartás! I.

Írta: Szerkesztőség - 2021 január 19.

Ezekben a hónapokban talán kicsit lazább a gazdák élete, ezért ez az időszak a legalkalmasabb a téli karbantartások elvégzésére. Az erőgépek nagy többsége ilyenkor mérsékeltebb igénybevételt kap. Így van idő a nagyjavításokra, felújításra, szervizelésre, nagyobb karbantartásra – hogy a szezonban minél kevesebb meghibásodás forduljon elő, és zökkenőmentesen menjenek a munkák. Legyen az nagyobb gazdaság gépparkja vagy kisebb birtok néhány erőgépe: a téli felkészítés nagyon fontos feladat.

Habi Kft. karbantartás

Szerszámok és akksik

Az első ilyen eszközök: a szerszámok! Jó eszközökkel még a nehéz munkák is könnyebben mennek! Szereléshez, karbantartáshoz szükséges közép- és felsőkategóriás szerszámokat, műhelyfelszereléseket, készleteket nagy választékban kínálnak a gép- és alkatrész-forgalmazók.

 

Habi Kft. karbantartás

 

Az akkumulátorok ellenőrzése is az elengedhetetlen feladatok közé tartozik! A savszint, a töltöttség, a savsűrűség egy erőgépnél mind fontosak ahhoz, hogy megbízhatóan induljon bármilyen körülmények között. Célszerű olyan forgalmazót keresni, ahol megfelelő a kínálat akkumulátorokban, ha azok cserére szorulnak, illetve a régi, rossz akkumulátorokat is felvásárolják.

 

Motor, fék, látás-láthatóság

Célszerű a motor hatásfokát ellenőrizni. Ha nem megfelelő, akkor felújításra szorul. A motor működéséhez létfontosságú az üzemanyag-ellátórendszer épsége, hiszen ez adja a „táplálékot” a munkavégzéshez. Csővezetékekre, szűrőkre, adagoló- és porlasztó-alkatrészekre és más kiegészítőkre nyugati és keleti géptípusokhoz is szükség lehet.

 

Habi Kft. karbantartás

 

A biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen a megbízható fékrendszer, akár felújítva is.

Ugyancsak halaszthatatlan a téli időszakban (de voltaképp egész évben) a látás és láthatóság biztosítása. A gyártók kínálta bőséges akár hagyományos, akár ledes fényforrásokban.

Habi Kft. karbantartás

 

Eddig a termékekről szóltunk. Ám ugyanilyen fontos a szolgáltatás minősége is. Akár komplett munkagépre, akár alkatrészre van szüksége a gazdáknak – fontos, hogy bizalommal fordulhassanak szakértő kereskedőkhöz a megfelelő tájékoztatásért.

 

További információ a HABI webáruházában, ide kattintva!