fbpx

Településfenntartási újdonságok – maximális teljesítmény a legnehezebb feladatokhoz is

Írta: Szerkesztőség - 2016 október 28.

A STEYR nem csupán a szántóföldi, gyepgazdálkodási és telephelyi munkákhoz kínál kitűnő traktorokat. Erőgépei az önkormányzatoknál, erdészetekben és az iparban is helytállnak.

Hatékony megoldások – terméksorozat a profiknak

Megbízhatóság, rendkívüli kényelem, maximális hatékonyság. Ezek a tulajdonságok minden St. Valentinban gyártott járműre igazak – így a narancssárga, kifejezetten önkormányzati és más közösségi célú gépekre is.

Öt terméksoron belül számos különféle modell közül lehet választani minden lehetséges alkalmazási területre: a rugalmas Kompakt-sorozat, az univerzális Multi, a nagyon gazdaságos Profi-sorozat, a kényelmes CVT, illetve a STEYR zászlóshajója, a Terrus CVT.

– Az utóbbi néhány évben tanúi lehettünk, hogy partnereink szélesebb, nagyobb teljesítményű gépeket keresnek, nem csupán önkormányzati célokra, hanem például a GaLaBau szakkiállításon is. Az új Multi és Profi modelljeinkkel képesek vagyunk kielégíteni ezeket az igényeket – magyarázza David Schimpelsberger, a STEYR önkormányzati és erdészeti gépekért felelős termékmenedzsere. A településfenntartásra szánt csúcsgépek a Steyr 6150-6240 CVT, illetve a Terrus CVT.

Kevesebb üzemanyag, kevesebb költség

A STEYR által gyártott ECOTECH motorok nem csupán a teljesítményt javítják, hanem a fogyasztást is mérséklik, ezáltal a traktor üzemeltetési költsége is csökken. Ezzel együtt a 99 lóerős és afölötti településfenntartási erőgépek megfelelnek az EU Level IV emissziós előírásnak, tehát a környezetre is jó hatással vannak.

A 4- és 6-hengeres common rail dízelmotorok turbófeltöltősek, beépített hűtésűek. Teljesítményük akár 300 lóerő, a minőség és a hatékonyság egyensúlya optimális.

Fő a kényelem

Nem titok: a STEYR traktorok fő ismérve az, hogy a gazdaságos és megbízható működés mellett rendkívül kényelmesek és egyszerűen kezelhetők. A multifunkciós fülke nagyszerű kilátást nyújt minden irányba, az ülés és a vezérlők ergonomikus kialakításúak, nagyon jó a hangszigetelés. Így a munka stresszmentes, még a hosszú napok végén is.

Minden STEYR traktorhoz kérhető a Multicontroller, amellyel az erő- és a csatolt munkagép vezérlése nagyon egyszerű, minden fő funkció gombnyomással kapcsolható.

Az erdészeti biztonsági rendszer alapját a jól bevált négyoszlopos kialakítás jelenti a Multi, hatoszlopos a Profi gépeken. Kérhető a gyakorlatilag törhetetlen hátsó szélvédő, amellyel kiváltható a rács, és amelyen keresztül sokkal jobb a kilátás hátrafelé és a munkagépre.

– Mérnökeink nagy hangsúlyt fektetnek a formatervezésre, aminek része az, hogy a vevői kéréseket már a fejlesztésnél figyelembe vesszük. Jó példa erre az új Terrus CVT, ahol az első tengely és első emelőmű közötti távolságot kellett optimalizálni. Az új külsőnek, kompakt méreteknek és kiváló súlyeloszlásnak köszönhetően a vezetés igen kényelmes. Sőt, a különleges alakú üzemanyagtartálynak köszönhetően még kormányzár is van a traktorokon – tette hozzá lelkesen Schimpelsberger.

Sokoldalú keret

A STEYR 2.0 keret új fejezetet nyit a településfenntartási erőgépek keretei között.

Az EURO III System Adapter az eddiginél erősebb, ezáltal tartósabb is. A moduláris STEYR gépek része a beépített vonószerkezet, de a csapszeges vontatású gépekre gondolva a vonóhorog leszerelhető. A teljes keret egy merev, csavarozott, csapszegek nélküli egység, hossza lehet 210 mm (standard), 330 mm és 450 mm, így minden gyakori munkagéphez lesz megfelelő.

Az új, megerősített külső nagyban védi a szerkezetet a torzító, nyíró erőhatásoktól. Sőt, az új keret és az első emelőmű cserélhető; választani lehet a csavaros, vagy függő megoldás közül.

A STEYR 2.0 keret más gyártó eszközeihez, homlokrakodóihoz is alkalmas. Négy vagy hat csatlakozó, standard héttűs foglalat, maximális sokoldalúság jellemzi. További opciók: első TLT, transfer box, differenciálzár az első tengelyen.

Áttekintés az 5 Steyr gépről:

  • 5 modell, 58-tól 300 lóerőig;
  • Hi-eSCR kipufogógáz-utókezelő a Multi-Terrus CVT gépekhez, így megfelelnek az EU Level IV emissziós előírásoknak;
  • speciális elemek:
    • EURO III rendszeradapter,
    • erdészeti biztonsági rendszer,
    • fűthető első- és hátsó szélvédő,
    • abroncsok településfenntartási és erdészeti feladatokhoz,
    • világítási csomag,
    • figyelemfelkeltő szín.
  • nagy hasznos súly;
  • hosszú szervizperiódus, alacsonyabb fenntartási költség;
  • nagy teljesítményű hidraulikus rendszer;
  • maximális kényelem, egyszerű kezelhetőség;
  • többféle sebességváltó: CVT fokozatmentes 40 km/h ECO, vagy 50 km/h ECO, aktív parkolási mód;
  • ABS/kibővített ABS, automatikus parkolófék (a CVT és Terrus CVT sorozatnál);
  • ISOBUS Class II/III és RTK ex-factory.
 
CÍMKÉK steyrtraktor