A telephely vásárlás sikeresen lezárult

A CLAAS bővítette németországi telephelyét

A CLAAS Saulgau GmbH bővítette telephelyét, és erre a célra megvásárolta a valamikori Doerr KG bútorgyár területét. Az új 20 000 négyzetméterrel a CLAAS telephely 140 000 négyzetméterre bővült.

„Örülünk, hogy sikeres tárgyalásokat tudtunk lefolytatni.” nyilatkozta Hermann Lohbeck ügyvezető igazgató, aki a CLAAS Konszernvezetőségben a betakarítási ágazat vezetője. Az árról a felek közös megegyezéssel nem közölnek adatokat.

A bővített területen a CLAAS ki tudja építheti gyártását, és még hatékonyabb struktúrákat tud kialakítani. Bad Saulgauban gyártja a vállalkozás 550 munkatárssal a szálastakarmány-betakarítógépek teljes technológiáját: tárcsás kaszákat, rendterítőket, rendképzőket, illetve kombi- és rendfelszedőkocsikat. Ezen felül silózó gépegységek és a JAGUAR silózók adaptereinek széles választéka is készül itt. A gyárhoz tartozik a világ egyik legmodernebb termékfejlesztési központja, ahol például a DISCO tárcsás kaszákat is tervezték. Ezt kiegészítendő, 2017-ben egy teljesen új teszt- és referenciautat építettek a prototípusok vizsgálatához.


A CLAAS gyár Bad Saulgau-ban, madártávlatból.

no