fbpx

Tarlóhántásban bizonyít a Köckerling tárcsás boronája (videóval)

Írta: Kristóf Imre - 2020 december 19.

Kukoricatarlón, munka közben nézhették meg az érdeklődők, a Köckerling Rebell classic T rövidtárcsáját a 33. Bábolnai Gazdanapokon.

 

 

Ez a  gép konstrukciója folytán üzembiztos működés mellett – az integrált dupla STS hengernek köszönhetően – rendkívül széles talajnedvesség-tartományban használható. A Rebell classic-T segítségével sekély talajművelés és közvetlen kombájn utáni tarlóművelés is elvégezhető. A gép szántáselmunkálásban is jól bizonyít. A munkamélység 2 cm és 12 cm között változtatható.

Köckerling Rebell

 

A gép 510 mm-es csipkés tárcsalapokkal van felszerelve, amelyek mindegyike egy kétsoros kúpos görgőscsapágyas konzolhoz van rögzítve. A tárcsák a menetiránnyal 16 fokos szöget zárnak be, továbbá  a függesztés síkjához képest is 16 fokos szögben állnak. Ennek köszönhetően jó szármaradvány-bekeverő hatással rendelkezik a gép. A szárvágás hatékonyságáról és a jó mélységtartásról a gép méterenkénti több mint 1 tonnás tömege gondoskodik.

Köckerling Rebell

 

A gép frontrészén helyezkedik el a száraprító hengersor, amely 400 mm-es átmérőjével, az azon található 6 db spirál alakban elhelyezett kések segítségével előkészíti a terepet a tárcsa egység számára. A tárcsa utáni talaj lezárásról STS hengersor gondoskodik.

Köckerling Rebell