fbpx

20 modell minden anyagmozgatási, földmozgatási és kommunális feladatra

Írta: Fodor Mihály - 2021 október 06.

Homlokrakodó termékcsalád prémium funkciókkal, két sorozatban a STEYR® traktorokhoz illeszkedve

Az 58-240 lóerős STEYR traktorokhoz illeszkedő homlokrakodók új sorozata – a Kompakt S-től az Absolut CVT-ig – mostantól elérhető a STEYR kereskedőknél.

A vadonatúj STEYR „S” homlokrakodó termékcsaládot úgy fejlesztették ki, hogy az ügyfél a helyi STEYR-kereskedőnél egyablakos vásárlási lehetőséget kapjon, és így kiválaszthassa a saját igényeinek megfelelő ideális traktor-rakodó kombinációt. A továbbfejlesztett specifikáció és ügyféltámogatás által az új termékcsalád még inkább megfelel az ügyfelek igényeinek, valamint a STEYR termékekkel és szolgáltatásokkal szembeni elvárásainak.

 

Steyr homlokrakodó

 

Teljes kapacitás- és specifikációválaszték

Az új STEYR „S” homlokrakodógép-családban két sorozatban 20 modell található. Prémium specifikációkkal kínálják őket, és kompatibilisek a STEYR traktorok sorozatával a Kompakt S és Kompakt modellektől a Multi, Expert CVT és Profi sorozaton át az Impuls CVT és Absolut CVT modellekig.

A zászlóshajó T sorozatot nagy igényeket támasztó anyagmozgatási munkákhoz tervezték, és 10 modellt tartalmaz 3,75 m és 4,70 m közötti emelési magassággal és 1390 kg és 2720 kg közötti emelési kapacitással. A bevált hidraulikus rendszer a nagy pontosság és a gyorsabb ciklusidő érdekében a munkagépek lerakó hidraulikahengeréhez csatlakozó beépített kiegyenlítő hengerekkel rendelkezik. A még nagyobb kényelem érdekében az AUTO-UNLOAD System® opció szinkronizálja a markoló-nyitás és a vödörkiürítés funkcióit. Mivel a hidraulikavezetékek teljes egészében a homlokrakodó vázán és a keresztrúdon belül vannak elvezetve, így jól védettek a sérülésektől.

A sokoldalú és tartós U homlokrakodó termékcsalád mechanikus párhuzamvezetéssel ideális a mindennapi rakodási feladatokhoz. A T modellekhez hasonlóan a hidraulikavezetékek a vázon belül vannak elvezetve. A maximális emelési magasság 3,50-4,50 m, a maximális emelési kapacitás pedig 1.210-2.230 kg.

Mind a T, mind az U sorozatban alapfelszereltség a SHOCK Eliminator® lengéscsillapító rendszer, amely kényelmes vezetést biztosít a rakományok szállítása során. A rakodógém fel- és levétele az automatikus FITLOCK 2+ System® rendszernek köszönhetően egyszerű és gyors.

Az új STEYR S homlokrakodók sorszámozása egyértelmű magyarázatot ad az egyes modellek képességeire. Az S4020T például 4,0 méteres maximális emelési magassággal és 2,0 tonna emelőkapacitással rendelkezik, a „T” a prémium kategóriás specifikációt jelöli.

A gyárilag telepített homlokrakodó előkészítéshez közös konzol és MACH System® gyorscsatlakozó tartozik a hidraulikus és elektromos vezetékek gyors bekötéséhez. A homlokrakodó vezérlése a traktor hidraulikus szelepein és joystickjain keresztül történik, harmadik és negyedik hidraulikus funkcióval. A jobb stabilitás érdekében a robusztus keresztrúd alapfelszereltség és beépített motorháztető-védők is vannak.

 

Steyr homlokrakodó

 

Támogatás a teljes csomaghoz

Az új homlokrakodó-családdal a homlokrakodóra ugyanaz a garanciális és terméktámogatási eljárás vonatkozik, mint a STEYR traktorra. A homlokrakodó pótalkatrészeket a kereskedők és maga a STEYR is ugyanolyan magas színvonalú raktárkészlettel és támogatással kezeli majd, mint a STEYR traktorokat.