fbpx

Hatalmas méretű orosz silószállító pótkocsit tesztelnek

Írta: Farkas Imre - 2021 július 30.

Az év elején az Oroszországban, a jaroszlávi régióban található JSC PK Yaroslavich tervezési részlege egy PSP-35 típusú, letolófalas ürítési rendszerű pótkocsi prototípus tesztelését kezdte meg.

 

Ez a modell számos innovatív megoldást tartalmaz, pl. letolófalas ürítési rendszer felső teherviselő kerettel és kettős működésű teleszkópos hidraulikus henger. Az új silószállító pótkocsi szerkezeti szilárdságát a gyárban speciális fárasztópályán teljes körűen tesztelték, júliusban pedig szántóföldi munkában önjáró szecskázó kiszolgálásban a jaroszlavi régió egyik gazdaságában vizsgázik a gyakorlatban.

 

PSP-35 silószállító
A 35 tonna teherbírású pótkocsi, akár 90 köbméter takarmányt is tud szállítani – fotó:
https://pkyar.ru/

 

A 35 tonna teherbírású félpótkocsi akár 90 m3 szárított fű vagy zöld tömeg szállítására is alkalmas, ami az letolófalas előpréselő rendszernek köszönhetően érhető el. Ez jelentős előny a hagyományos billenő pótkocsikkal szemben, hiszen a PSP-35 akár három hagyományos vontatott billenőplatós pótkocsit is helyettesíthet, ami objektíven csökkenti az energia- és munkaerőköltségeket. Ezenkívül a takarmány betakarítás időszakában be kell tartani az optimális betakarítási időt annak érdekében, hogy fenntartsák a területegységre jutó maximális tápanyaghozamot.

 

PSP-35 silószállító
Az új pótkocsi letolófalas ürítési rendszerű – fotó:
https://pkyar.ru/

 

A változó keresztmetszetű keret acéllemezből (8-10 mm) készült, amely lehetővé teszi a terhelés egyenletes eloszlását a szerkezet minden pontján, és a kocsiszekrény a legmagasabb merevségi határokkal rendelkezik, míg a felépítmény belső oldalfal felületei teljesen simák nincsennek akadályok. Ez egy kísérleti modell, amely a jövőben bevezetésre kerülő új széria első tagja. A PSP-35 silószállító pótkocsi tesztjei 2021 őszéig folytatódnak.