fbpx

Új sebességváltó mezőgazdasági teleszkópos rakodók számára

Írta: Farkas Imre - 2021 július 26.

A Dana Incorporated új hidromechanikusan változó sebességváltója lehetővé teszi a mezőgazdasági teleszkópos rakodók teljesítményét kihasználást és üzemeltetési költségeinek csökkentését.

 

Akár 30%-os üzemanyag megtakarítás

A Spicer HVT1 110–155 lóerő (80–115 kW) teljesítményfelvételt támogat, és akár 30% -os üzemanyag-megtakarítást kínál a hagyományos sebességváltót használó mezőgazdasági teleszkópos rakodókhoz képest. Az új váltó jelenleg több globális teleszkópos rakodó gyártó termékeiben terepi próbákon vesz részt. A Dana Incorporated-nek már több mint egy évtizedes tapasztalata van a hidromechanikusan változó váltók fejlesztésében. A Dana már piacra kész HVT-ket gyárt építkezéshez, mezőgazdasághoz, anyagmozgatáshoz és erdészeti alkalmazásokhoz.

 

Dana Spicer HVT1
A Spicer HVT1 110–155 lóerő (80–115 kW) teljesítményfelvételt támogat, és akár 30% -os üzemanyag-megtakarítást kínál – fotó: www.dana.com/oh/transmission/hvt1.

 

Fokozott teljesítmény

A Spicer HVT1 hidromechanikus változó sebességváltó egyedi kialakítása számos előnnyel jár, amelyek megfelelnek a telepen, illetve a szántóföldön dolgozó mezőgazdasági teleszkópos rakodók bővített teljesítményelvárásainak. A hidrosztatikus és mechanikus hajtások jellegzetes kombinációja az integrált 90 fokos sebességváltóban kivételesen precíz kis sebességű manőver-vezérlést, illetve zökkenőmentes fokozat választást biztosít a rakodási ciklusokra. Kiváló mászási és nagysebességű vontatási képességeket nyújt akár 50 km/h sebességig. Lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy növeljék a teleszkópos rakodók kihasználtságát azáltal, hogy maximális nyomatékot nyújtanak a szigorú munkakörülmények széles skálájához.

 

Dana Spicer HVT1
A hidrosztatikus és mechanikus hajtások kombinációja az integrált 90 fokos sebességváltóban zökkenőmentes fokozat választást biztosít – fotó: www.dana.com/oh/transmission/hvt1.

 

 

Maximális termelékenység

A gép termelékenységének maximalizálása érdekében a Spicer HVT1 a változó üzemi ciklusokban fejlett elektronikus vezérlőrendszert használ a hidrosztatikus és a mechanikus erőátvitel kombinációjának folyamatos beállításához, lehetővé téve a motor számára, hogy a leghatékonyabb működési tartományban állandó sebességet tartson fenn. A Spicer HVT1 segíti az üzemeltetési költségek csökkentésében azáltal, hogy a mezőgazdasági teleszkópos rakodó mindig maximális hatékonysággal dolgozik. Javítja a kezelő ergonómiáját az egyszerűbb kezelhetőség, a simább váltás, az alacsonyabb gépi rezgés és a zajcsökkentés révén.