fbpx

Generációváltás a Same Explorer traktorszériánál

Írta: Farkas Imre - 2021 június 26.

A Same Explorer traktorcsalád 1983 óta van gyártásban és az eltelt évtizedek alatt sok generációváltáson esett át, amelyet most újabb követett.

Öt különböző modell, (95 | 100 | 105 | 115 | 125LE) két felszereltségi változat (LS / GS) és számtalan opció teszi lehetővé, hogy a traktort a felhasználó, a saját igényeihez igazítsa. Természetesen továbbra is Deutz FARMotion 3 illetve 4 hengeres, de már a Stage V normákat teljesítő motorjai kerülnek beépítésre. A kompakt méretű, megbízható, minimális karbantartás igényű motorok elektronikusan vezérelt common rail befecskendező rendszere akár 2000 bar nyomásra képes, és ezáltal optimalizált teljesítménygörbéket nyújt. A 7 furatos hengerenkénti befecskendező szelepek, a viszkosztatikus hűtőventilátor és a PowerCore légszűrő is pozitívan hatnak az üzemanyag-fogyasztásra és a zajkibocsátásra. Az Explorer 125 maximális 126 LE teljesítményét 2000 fordulat / perc sebességgel biztosítja; 1600 fordulat / perc fordulatszámon (az ECO kardántengely motorfordulatszáma) 517 Nm nyomatékot és 115 LE teljesítményt kínál, ami a maximális teljesítmény 91% -ának felel meg.

 

same exploler
Öt különböző modell, két felszereltségi változatban érhető el az új generációnál – fotó: https://www.same-tractors.com/en-ea/

 

Az új Explorer sebességváltóját 5 fokozatú váltó alapján fejlesztették ki. Lehetőség van, állítható reaktivitású mechanikus vagy hidraulikus irányváltó választására. Ezenkívül a „Stop & Go” rendszer lehetővé teszi a vezető számára, hogy pontos manővereket hajtson végre a sebességváltókar használata nélkül, csak a fékpedálokat használva. Az összes sebességváltó változat opcionálisan reduktorral és mászó fokozattal rendelhető, akár 60 + 60 fokozat eléréséhez. Az automatikus PowerShift funkció (APS) már elérhető a HML átvitelhez is. További közös jellemzők az első és hátsó differenciálművek, az elektrohidraulikusan kapcsolható első kerék meghajtás és a több tárcsás fékek mind a négy keréken.

 

same exploler
Az anyagok jó minősége és az optimális ergonómiai elrendezés tovább emeli a kabin kényelmét – fotó: https://www.same-tractors.com/en-ea/

 

A modern 4 oszlopos fülke Hydro Silent blokkokra támaszkodik, ami 40% -kal csökkenti a vezetőnek továbbított rezgéseket az előző modellhez képest. Az állítható magasságú és dőlésszögű kormányoszlop kombinálva egy többszörösen állítható felfüggesztésű üléssel lehetővé teszi minden vezető számára, hogy kényelmes vezetési helyzetet találjon. Az alacsony zajszint, az anyagok jó minősége és az optimális ergonómiai elrendezés tovább emeli a kabin kényelmét. Ezenkívül a fülke felszerelhető kiegészítő eszközök elhelyezésére alkalmas konzollal, biztonsági övekkel ellátott utasüléssel, DAB rádióval, számos aljzattal, okostelefon- és italtartóval.