fbpx

A Naïo Technologies és a Varta együttműködik

Írta: Farkas Imre - 2021 május 01.

A Naïo Technologies, mint a mezőgazdasági robotikai megoldások szakértője, és a Varta, mint az innovatív akkumulátortechnológia vezető gyártója együttműködve létrehoztak egy autonóm, szállítható töltőállomást a robotok számára.

Ezen együttműködés célkitűzése végpontok közötti megoldások biztosítása egy távoli töltőállomás számára, ahol nincs szükség az elektromos hálózathoz való csatlakozásra. Ez a vezeték nélküli szolár vagy regeneratív megoldások révén lehetséges, csökkentve a felhasználó interakcióját működés közben. Ha a robotok lemerítik az akkumulátorukat, maguk navigálnak a töltőkocsikhoz. A Naïo és a VARTA célja, hogy lehetőséget biztosítson a gazdák számára, hogy 24 órán keresztül használhassák a robotot, anélkül, hogy aggódnának az áramellátás miatt.

 

Naïo Technologies
Az együttműködés keretein belül létrehoztak egy autonóm, szállítható töltőállomást a robotok számára –fotó: Naïo Technologies

 

A Varta az agrárrobotikát egy feltörekvő növekedési piacnak tekinti: „Szakértelmünk és tapasztalatunk agrobotokhoz juttatása azt jelenti, hogy a Naïo Technologies mint piacvezető összpontosíthat alapvető erejükre: a robotika és a gazdálkodás kombinációjának teljes sikerére. A VARTA lehetővé teszi a robotok hatékonyabb működését, mivel az energiagazdálkodási megoldásunk gyorsabbá, rugalmasabbá és sokkal könnyebbé teszi a töltést, míg a fejlett akkumulátor-technológiánk nagyobb teljesítményt tesz lehetővé. ”- mondja Steve Saunders, az Egyesült Királyság és Franciaország számlavezetője a Varta-nál.

Az elsőben a VARTA akkumulátorait integrálják Oz-ba, a Naïo Technologies első robotjába, amelyet a piac kertészeinek szenteltek, és amelyet már több mint 120 gazda használ. A projekt célja, hogy 30 %-al hosszabb üzemidőre legyen képes a robot. A koncepció második mérföldköve egy napelemes töltőállomás létrehozása, amely közvetlenül használható a mezőkön. A mezőgazdasági robotika területén ezek lesznek az első terepi töltőállomások.