fbpx

Red Dot Design díj a megújult John Deere 8R szériának

Írta: Farkas Imre - 2020 július 09.

A Red Dot Design Awards évente számos iparágban ismeri el a legújabb innovációkat, ideértve a mezőgépipart, a nehézgépipart vagy azzal kapcsolatos iparágakat is. A Red Dot nemrégiben kihirdette a győzteseket a „Product Design” kategóriában.

 

A 8R traktorcsalád, Designworks, BMW Group Company, (Kalifornia, USA) tervezőcsapata által megálmodott megjelenésről Red Dot Design Awards zsűrije elmondta, „feltűnő, és kifejezi teljesítményüket, illetve hatékonyságukat. A belső tér az ergonómia szempontjából jól átgondolt. Az újonnan kialakított motorháztető és vezetőfülke letisztult, modern megjelenésű. A tágas fülke jó kilátást és kezelőbarát környezetet kínál, az intuitív kezelőszervek, illetve a fűthető-szellőztethető ülés tovább fokozza az ergonómiát.

 

Megjelenése feltűnő, és kifejezi teljesítményét, illetve hatékonyságát (Fotó: deere.com)

 

A kezelőülés masszázsfunkcióval is rendelkezik, ami tovább növeli a kezelő kényelmét szántóföldeken töltött hosszú munkanapokon. A John Deere 8R traktorcsalád új generációja tavaly novemberben Hannoverben mutatkozott be az európai szakmai nagyközönség előtt, majd idén január végén már a hazai felhasználók és szakemberek is megismerkedhettek vele a kőbányai vásárvárosban.  A 2020. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow Termékfejlesztési díj pályázatán, a Gépesítés kategóriában, Nemzetközi Termékfejlesztési nagydíjjal ismerte el a szakmai zsűri.