fbpx

A RAUCH a vállalat 100. évfordulóját ünnepli

Írta: Fodor Mihály - 2021 augusztus 24.

A RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH, amelyet már a negyedik és ötödik generáció vezet, 100 éves múltra tekinthet vissza, mint családi vállalkozás. Ma a RAUCH elsősorban műtrágyaszórók és vetőgépek nemzetközi gyártója. A RAUCH két fő kompetenciája a pontos adagolás és a precíz kijuttatás.

 

RAUCH gyár
A RAUCH gyára madártávlatból

 

1921-ben Hermann Rauch megalapította a Gebrüder Rauch Fabrik Landwirtschaftlicher Maschinen und Geräte (Rauch Testvérek Mezőgazdasági Gépek és Berendezések Gyára) vállalatot, amelyet a háború után három fiának, Gerhard Rauchnak, Alfred Rauchnak és Lothar Rauchnak adott át. A három testvérnek sikerült a vállalatot a mezőgazdasági ágazatban jelentős hírnévre vezetnie.

A Hermann Rauch (pénzügy/személyzet/termelés), Robert Rauch (beszerzés), Joachim Rauch (értékesítés/marketing) és Norbert Rauch (kutatás/fejlesztés) alkotta innovatív vezetőségi csapat vezetésével a negyedik generáció folytatta a sikeres fejlődést a mezőgazdasági és a kommunális technológia területén. A növénytáplálás terén elért úttörő eredményekkel, a műtrágyák hatékony és pontos felhasználása érdekében a családi vállalkozás a jövőt formáló beruházásokkal vált ismertté.

2016-ban az ötödik generáció csatlakozott a vezetőséghez Martin Rauch (termelés és IT) személyében, és Hermann Rauch (pénzügy) személyében új, dinamikus vezetési szintet képvisel, amelyet 2017 óta Wilfried Müller (értékesítés/marketing) és Volker Stöcklin (kutatás és fejlesztés) támogat.

„A jövő kihívása a műtrágyák erőforrás-takarékos használata, ugyanakkor a hozamok növelése.  100 éves vállalati múltunkkal tisztában vagyunk a mezőgazdasági technológia változásaival, és törekszünk a jövőbe mutató változásokra, különösen a fenntarthatóság és a környezettudatosság területén” – mondja Martin Rauch ügyvezető igazgató.

A minőség és a megbízhatóság iránti igény eredményezi, hogy a vállalat a professzionális mezőgazdaság magas követelményeinek megfeleljen a nagyobb hatékonyság és az ökológiai igényű, szükségletalapú növénytáplálás terén. Jóval több mint 170 aktív szabadalom és számos, a vezető nemzeti és nemzetközi szakvásárokon elnyert díj tanúskodik a cég folyamatos innovációs erejéről. A RAUCH termékek a pontosság, a teljesítmény, a nagy megbízhatóság, a maximális kényelem, a letisztult dizájn és a praktikus funkcionalitás jövőbiztos szintézisét kínálják.

 

A hazai forgalmazótól információt ITT talál.