fbpx

Az OXBO önjáró permetezővel bővítette kínálatát

Írta: Farkas Imre - 2021 február 08.

Itthon leginkább hibrid és csemegekukorica, illetve hüvelyes növény betakarító gépeit ismerik és alkalmazzák az Oxbo International Corporation  termékeiből, de a gyártó portfóliója ma már sokkal szélesebb.

Nemrégiben bővítette kínálatát például önjáró permetező szériával. A két tagból, 7550 és 7650 típusból álló permetezőgépcsaládot. Felépítésben a frontkeretes megoldást követi, amelyet már más konkurens, itthon is jól ismert tengerentúli márkánál is megszokhattunk. Felszereltségben sem marad alul a korszerű precíziós szántóföldi permetezőktől. Különlegessége leginkább a kerékfelfüggesztésben rejlik.

 

önjáró permetező

Az OXBO is belépett az önjáró permetezők piacára – fotó: http://www.oxbocorp.com/

 

Oldalanként a két kerék egy közös királycsapos, tandem himbarendszerű kerettel van felfüggesztve a gép vázkeretéhez. A himbarendszer lengését hidraulikus munkahengerek csillapítják. Így a hidrosztatikus hajtású kerekek számára 55 cm-es függőleges mozgást, illetve talajfelszín követést biztosítanak, melynek segítségével a legdurvább terepviszonyok mellett is egyenletes a haladása a permetezőnek, nem befolyásolja a keret stabilitását a rossz terepviszony még magas, 25-30 km/h munkasebesség esetén sem.

 

gép

Oldalanként a két kerék egy közös királycsapos, tandem himbarendszerű kerettel van felfüggesztve a gép vázához – fotó: http://www.oxbocorp.com/

 

Néhány szóban a kéttagú permetezőszéria fontosabb műszaki jellemzőiről. Alapkivitelben mindkét gépben 9,3 literes, 5 hengeres, 350 LE teljesítményű Scania DC09 típusú dízelmotor szolgáltatja a hajtást, de a nagyobb modell rendelhető 400 lóerős motorral is. A tartálytérfogatuk 4500, illetve 6000 liter, a kerekek hajtását Danfoss hidromotorok végzik. Az aluminimum szórókeretek 22, 25, és 30 méteres szélességben állnak rendelkezésre, kijuttatási magasságuk 0.52 – 2.52 méter között, fokozatmentesen változtatható.

 

 

A folyadék ellátást és a permetezési nyomást Hypro 9307C szivattyú biztosítja. A permetező hasmagassága 1,93 méter, közúti sebessége üres permetlétartállyal eléri az 50 km/h-t, kerékméret terén pedig három alternatíva közül választhat a megrendelő. A vezetőfülke a CLAAS-tól érkezik, a permetező szabályozását Raven Viper 4+ és Ag Leader InCommand 1200 monitorok segítik.