fbpx

Olyan sebességgel ment neki, hogy felborult a traktor

Írta: Barna Ferenc - 2021 október 12.

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek a gépjárművek vezetői, mikor személygépkocsi ütközött egy járműszerelvénnyel. A traktor felborult, a gépkocsi totálkárosra tört.

 

Mezőgazdasági munkagép, baleset
A traktor vezetőjét úgy kellett kivágni a roncsok közül (Fotó: Szolnok HTP)

 

A 32-es számú főút újra a hírekben

Pára nappal ezelőtt tejlopás miatt volt hangos a média a 32-es út kapcsán, most közúti baleset történt a 64. kilométerszelvény térségében. Egy pótkocsit vontató traktor és egy személygépkocsi ütközött csütörtök este.

A hivatalos szervek teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését és a járművek műszaki mentését. Az eset súlyosságát mutatja, hogy csak pénteken, 01:00 óra után állt helyre a forgalom az érintett útszakaszon.

A baleset következtében – az elsődleges orvosi vélemény szerint – mindkét jármű vezetője nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Az automata segélyhívó működött

Az ütközés méretét mutatja, hogy a pótkocsi az oldalára borult, a traktor pedig a tetején landolt. A mezőgazdasági munkagép sofőrjét csak feszítővágó berendezéssel tudták kiszabadítani a katasztrófavédelem munkatársai.

A személygépkocsi automata segélyhívó berendezése jól vizsgázott, ugyanis az kezdeményezte a hívást a segélyhívó központ felé.

 

Korábban már adtunk hírt hasonló esetről, ahol szintén személyautó rohant a mezőgazdasági munkagépbe. Az ilyen esetek megelőzése érdekében kötött együttműködést a Magyar Közút és a MEGFOSZ.

 

Forrás: Police.hu