fbpx

A járvány ellenére tovább fejleszt a New Holland

Írta: GÉPmax-2021/II. lapszám cikke - 2021 március 29.

A New Holland a járványhelyzetnek megfelelően sajnos csak az online-térben tartotta nemzetközi sajtótájékoztatóját, az izgalmas újdonságok azonban hamar elfeledtették a szakmai közönséggel a személyes találkozó hiányát. Cikkünkben a legfontosabb traktor-, bálázó-, rakodó- és munkagépújdonságokat ismertetjük.

 

Új hathengeres T6.160 Dynamic Command traktor

A New Holland Agriculture kiterjeszti elismert univerzális T6 traktorpalettáját egy új, 6 hengeres modellel, a T6.160 Dynamic Command™-dal. Ez az egyedülálló traktor a magas hatékonyság és termelékenység érdekében ötvözi a bevált NEF 6 hengeres motor nagy teljesítményét a New Holland exkluzív Dual Clutch és CVT technológiáival. Az erőgép 2,6 méteres tengelytávval és 10,5 tonna össztömeggel rendelkezik.

Benjamin Davies, a T6 sorozat globális termékmarketing-menedzsere a sajtótájékoztatón az alábbiakat nyilatkozta: „A New Holland büszke arra a komoly múltra ebben a szegmensben, amely több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött, amikor piacra dobtuk az első kompakt, 6 hengeres traktort, a 7810-et. Ez új korszakot indított a piacon, és az új T6.160 Dynamic Command erre a gazdag örökségre építve kompakt, alacsony fogyasztású, Stage V6 hengeres erőforrású traktort kínál a gazdák számára.”A T6 termékcsalád most két hathengeres Dynamic Command modellt kínál: a meglévő 145 LE-s T6.180-at és az új, 135 LE-s T6.160-at – az egyetlen kompakt, hathengeres traktort, amelynek névleges teljesítménye 140 LE alatt van.

Christel Diebolt, az európai termékmarketing-menedzser hozzátette: „A T6.160 Dynamic Command az exkluzív Dual Clutch technológia minden előnyét biztosítja. Ez a technológia 1980ban debütált a motorsportban, és a pályán a leggyorsabb sebességváltásnak köszönhetően sok győzelemben volt oroszlánrésze. Az ügyfelek élvezhetik a forgatónyomaték elvesztése nélküli a sebességváltás előnyeit, a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett.”

 

New Holland
Új hathengeres T6.160 Dynamic Command traktor

 

A T6.160 Dynamic Command a bevált, erőteljes NEF 6 hengeres, 6,7 literes motorral rendelkezik, amely 135 névleges lóerőt biztosít, erős húzási teljesítménnyel, változatos terhelések esetén is stabil motorteljesítménnyel, emellett pedig lejtőn és szállítás közben is a motor hatékony fékezésével.

Az új T6 modell az exkluzív 24×24 Dynamic Command sebességváltót tartalmazza, amelyet a New Holland saját fejlesztése. Az innovatív kialakítású 8 lépéses, nyomógombos sebességváltással, a Dual Clutch technológiával és 3 nyomógombos automatizált tartományváltással biztosítja, hogy az alkalmazáshoz mindig a legjobb sebességfokozatot kapcsolják. A gyors sebességváltáshoz tervezett tengelykapcsolók és egy teljesen automatizált sebességváltó mindig beállítják az ideális arányt, és csökkentik a kezelői beavatkozás szükségességét. Ennek eredménye a magas termelékenység, valamint a gépkezelők is kevésbé fáradnak el a munka során.

A NEF motor a nagy hatékonyságú, karbantartást nem igénylő SCR utókezelő rendszerrel megfelel a Stage 5 emissziós előírásoknak. A Dynamic Command sebességváltóval kombinálva a motor emeli a hatékonyság mércéjét, akár 9%-os üzemanyag-megtakarítás is elérhető vele.

 

Automatizálás és ergonómia a termelékenység érdekében

Számos automatizált funkció könynyíti meg a munkát a hosszú munkanapon, folyamatosan magas termelékenység biztosítása mellett. Ide tartozik például a Ground Speed Management II (GSM II) vezérlőcsomag. Ezt úgy alakították ki, hogy növelje a traktor hatékonyságát azáltal, hogy automatikusan fenntartja a kezelő által beállított célsebességet, miközben csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Egy másik termelékenységnövelő funkció a Smart Range Shift, amely biztosítja, hogy a megfelelő sebességfokozat mindig be legyen kapcsolva a tartományváltás során.

A T6.160 Dynamic Command a New Holland díjnyertes SideWinderTM II kartámaszával is rendelkezik, teljesen integrált IntelliViewTM IV ultraszéles, színes érintőképernyővel és CommandGripTM többfunkciós joystick karral, amelyek a legmagasabb szintű kényelmet és könnyű kezelhetőséget biztosítják.

 

A fejlett csatlakozás új szintre emeli a termelékenységet és a hatékonyságot

A T6.160 Dynamic Command telematikája azt jelenti, hogy a gazda mindig a MyPLM™ Connect segítségével csatlakozik a traktorához. Az egyszerű táblagépalapú felhasználói felület segítségével valós idejű információkat küldhetnek és fogadhatnak. Egyetlen felületen kezelhetik flottájukat és mezőgazdasági adataikat, feltöltve agronómiai adataikat a Farm Tab-ról, amely ingyenesen elérhető a MYPLM Connectről. A platformot beágyazták a MYNH portálba, ahol a felhasználók regisztrálhatják egységeiket, információkat és termékleírásokat kaphatnak, vagy szükség esetén segítséget kérhetnek. A T6.160 Dynamic Command 2021 második felében lesz elérhető.

 

New Holland nagybálázó
A New Holland több mint 30 éve komoly szereplője a szögletes nagybálázó szegmensnek

 

Az 1290 High Density bálázócsalád az új Packer modellel is bővül

A New Holland Agriculture az új Packer modellel bővíti a BigBaler 1290 High Density termékcsaládot, amely szegmensének egyik leghatékonyabb szögletes nagybálázója. Ez három db 3-karos beadagoló villát tartalmaz, amelyek nagy teherbírású alkatrészekből készülnek, és biztosítják a tartósságot és a bálázó nagy teljesítményét. Az új Packer modell a BigBaler 1290 High Density CropCutterTM modellekkel megegyező teljes termelékenységet és hatékonyságot nyújtja.

 

Alessio Merlo termékmarketing-menedzser a sajtótájékoztatón megemlítette: „A BigBaler 1290 High Density komoly mérföldkő a piacon, ezt nem csak a statisztikák mutatják. 2019-ben debütált az Agritechnica szakkiállításon, és azonnal elnyerte az „Év gépe” díjat. Számos további elismerést kapott, köztük a 2021 AE50-díjat. Ami a legfontosabb, hogy széles körű vevői elismerést nyert a szabadalmaztatott LoopMasterTM technológiájával és az elért rendkívüli bálasűrűséggel. Most kiegészítjük kínálatunkat az új, nagy kapacitású Packer modellel, amely ugyanolyan kiváló teljesítményt nyújt.”

A New Holland több mint 30 éve komoly szereplője a szögletes nagybálázó szegmensnek, ez idő alatt számos olyan újdonságot mutatott be az iparágban, amelyek megváltoztatták a bálázást. Ezek olyan újítások, mint például a kettős csomózási technológia, az elektronikus bálatömörség-szabályozás, a teljes bálakiadási funkció, vagy a legelőször használt 80×90-es bálaméret, amelyek azóta iparági szabványokká váltak. 2020 novemberében a New Holland a 30 ezredik szögletes nagybálázóját gyártotta zedelgemi üzemében, ami komoly rekord ezen a területen.

 

Hatékonyság és termelékenység

A BigBaler 1290 High Density CropCutterTM és Packer modellek meghatározzák a termelékenység és a kényelem mércéjét. 22%-kal nagyobb sűrűségű bálákat állítanak elő, mint a hagyományos szögletes nagybálázók, jelentősen növelve a szállítás és a bálakezelés hatékonyságát. A MaxiSweep™ rendfelszedő növeli a kapacitást és a teljesítményt. Az egyedülálló SmartShift™ sebességváltó az Agritechnica 2019 Ezüstérem győztese, zökkenőmentes beindítást eredményez, ami nagyobb kényelmet biztosít a kezelő számára és a traktor hajtásláncának túlterhelés elleni védelmét is segíti. Az egyedülálló, szabadalmaztatott LoopMaster™ csomózási technológia biztosítja a kategóriájában a legstabilabb kötözést, védi a környezetet és a takarmányt a zsineg vágásának kiküszöbölésével. A rövidvonórúd-koncepció kiváló láthatóságot és manőverezhetőséget biztosít a kezelő számára. A kényelmet tovább növeli egy új, intuitív felhasználói felület, a nagyméretű IntelliViewTM IV érintőképernyős kijelző segítségével. Számos automatizált funkció növeli a BigBaler 1290 High Density modellek termelékenységét és kényelmét, például az IntelliCruise™ rendszer, amely automatikusan beállítja a traktor sebességét.

 

Korszerű funkciókkal frissítik a D sorozatú gumikerekes rakodókat

A New Holland Agriculture frissíti népszerű D sorozatú gumikerekesrakodó-kínálatát is, olyan fejlesztésekkel, amelyek középpontjában az üzemeltetői komfort növelése és a költségek csökkentése áll. Bombabiztos hajtáslánc, egyedi hűtőrendszer, erőteljes teljesítmény, a kategóriában legjobb hasznosteher/tömeg arány, és rendkívül kényelmes vezetőfülke jellemzi a sorozatot.

Alain de Nanteuil, a New Holland Light Equipment Europe vezetője kifejtette: „A takarmány-betakarító vállalkozók és a biogázüzemek tulajdonosai már szeretik a gumikerekes rakodóinkat, mert a számukra legfontosabb tulajdonságokra és funkciókra összpontosítunk. Az általunk bevezetett kiemelkedő fejlesztésekkel úgy gondoljuk, hogy ez a legizgalmasabb kerekes rakodó, amelyet a New Holland valaha gyártott. ”A New Holland két nagy fejlesztést vezetett be, amelyek az üzemanyag-felhasználásra és a karbantartási költségekre összpontosítottak, ezek együttesen akár 20 ezer euró megtakarítást eredményezhetnek a gép életciklusa alatt.

Az első újítás az új Smart Work mód, amely akár 10%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez egy olyan gépen, amely már így is kiemelkedik az üzemanyag-hatékonyságával. A másik jelentős javulás a szervizintervallumok meghosszabbítása 500-ról 1000 órára, ami akár 20%-os megtakarítást eredményezhet.

 

Az üzemeltető öröme

A 8 hüvelykes színes kijelző érintőképernyővel rendelkezik, kifejezetten felhasználóbarát. Az új, konfigurálható gyorselérő gombok, amelyeket a kezelő ujjaihoz igazítottak, lehetővé teszik a képernyővel való interakciót a műveletek megszakítása nélkül. Az önszintező üzemmód megkönnyíti a villa kezelését, biztosítva a talajjal való párhuzamosságot. A hasznosteherskála a betöltött anyag mennyiségének pontos ellenőrzésére szolgál, és a gumiabroncs nyomását ellenőrző rendszer biztosítja, hogy az abroncsok mindig az optimális nyomáson működjenek, csökkentve az üzemanyag-felhasználást és a gumiabroncsok kopását.

Az osztatlan szélvédő és a visszapillantó kamera adta kiváló kilátást javítja az opcionális Enhanced Lighting Pack. A 43 ezer Lumen fényerő segítségével az éjszaka nappallá válik a biztonságos és hatékony éjszakai működés érdekében.

 

gumikerekes rakodó
A New Holland Agriculture frissíti népszerű D sorozatú gumikerekes-rakodókínálatát

 

Kizárólagos szállítási megállapodás a Maschio Gaspardóval

A New Holland Agriculture szállítási megállapodást írt alá Maschio Gaspardóval, a talajművelés, vetés és ültetés, műtrágyázás, növényvédelem, zöldfenntartás és a kaszálás területén vezető mezőgazdasági berendezések gyártójával. A megállapodás értelmében a kiválasztott Disc Harrow és Subsoiler modelleket a Maschio Gaspardo gyártja a New Holland számára. A kék termékeket New Holland néven árusítják, és kizárólag a cég márkakereskedéseiben kaphatók.

Carlo Lambro, a New Holland Agriculture márkaelnöke kijelentette: „Nagyon elégedettek vagyunk a Maschio Gaspardóval kötött új partnerségünkkel. A New Hollandnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy javítsuk és bővítsük kínálatunkat, hogy ügyfeleinknek szerte a világon innovatív és teljes megoldásokat nyújthassunk gazdálkodási igényeikre. A Maschio Gaspardó komoly tapasztalattal rendelkező partnerünk, amely nagyon sikeres a saját területén, így ezzel a megállapodással első osztályú termékeiket eljuttatjuk ügyfeleinkhez, tovább bővítve a munkagépválasztékunkat. Ezek a kiváló minőségű berendezések megfelelnek a korszerű talajművelés követelményeinek.”

Mirco Maschio, a Maschio Gaspardo Group elnöke hozzátette: „A Maschio Gaspardo már konszolidált OEM-szállítási partnerséget folytat a New Hollanddal. Büszkék vagyunk erre az új, rangos projektre, ez további fontos építőköve növekedésünknek.”

A New Holland a 2021-es szezonban bemutatja az első termékeket, amelyeket a megállapodás alapján szállítanak: az SDM és SDH Compact Speed Disc kultivátorokat, valamint a SUM és SUH altalajlazítókat. Az új termékcsaládok olyan modelleket kínálnak, amelyek ideálisan alkalmazhatók a New Holland traktoraihoz, a T5 sorozatú traktoroktól a 300 lóerős T7 Heavy Dutyig. A New Holland az év végén részletesen bemutatja az új munkagépeket.

 

A hazai forgalmazótól további információk a kínálatról: [LINK]

Interjú a hazai forgalmazó vezetőjével: [LINK]

 

FM