fbpx

A szállító

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 30.

Esetenként az autószállítás sajátos módját választják egyesek, csupán anyagi megfontolásból. Általában a tranzit végén, a költségek summázásánál derül ki, hogy nem jöttek ki jobban, mintha szakemberre bízták volna a munkát.

 

A szállító
Nem mindig a legegyszerűbb megoldás a legolcsóbb
(Fotó: internet)

 

Szlovák újságíró kollégák szedtek össze pár példát, mely mutatja, hogy a kreativitás végtelen, de nincs mindig összhangban az eseménytelen, balesetmentes megoldásokkal.

 

A szállító
A profizmust nélkülöző szállítás életveszélyes
(Fotó: internet)

 

Sérül a szállított tárgy és a hordozó jármű is

Szakszerűtlen szállítás esetén rongálódhat mindkét jármű. A nem megfelelő rögzítés és ki-, feltámasztás, a rakfelületen történő elhelyezés – ez mind sérüléssel járhat.

Amennyiben a szállított jármű már nem bír olyan értékkel, hogy ez zavarna minket, tudatosulni kell annak, hogy a szállításra alkalmazott technikai is szenvedhet nagyösszegű károkat.

 

A szállító
Az ilyen járműszállítást ajánlott messzire elkerülni
(Fotó: internet)

 

Figyelem, balesetveszély

Az anyagi károkon túl sokkal fontosabb, hogy a profizmus minden jellemzőjét nélkülöző megoldások igen balesetveszélyesek, még akkor is, ha ezt a kivitelező innovatív ötletnek tartja.

Ezek a megoldások nem csak a szállításban résztvevők testi épségét veszélyeztetik, de a közlekedés egyéb résztvevőit is: az egyedi szállítási megoldást keresők útvonalán, annak közelében lévők vétlenül is áldozataivá válhatnak egy ilyen balesetnek.

 

A szállító
A rendőrség keményen szankcionálja az ilyen eseteket
(Fotó: internet)

 

A rögzítésnek, szállításnak vannak szabályi

Amennyiben mégis megúszta a szállító baleset és kár nélkül a tevékenységet, még futhat bele hatósági ellenőrzésbe. Ilyen esetben súlyos pénzbírságra lehet számolni alapesetben; szélsőséges, különösen veszélyes helyzet előidézése kapcsán akár járművezetéstől való eltiltás is lehet a szankció.

Az utóbbi időben így is számos, meghökkentő balesetnek lehettünk tanúi az utakon.

 

Forrás: internet