fbpx

Narancssárga Fendt traktorok az utakon

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 20.

Ez év októberétől 24 db, az AXIÁL Kft. forgalmazásában kapható Fendt traktor kerül bevetésre a közúti, karbantartási munkálatok során. A gépek közbeszerzési pályázat által kerülnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez, ahol padka és rézsűkaszákkal felszerelve tartják rendben a magyar utakat.

20 db közepes teljesítményű és 4 db nagyteljesítményű Fendt traktor kerül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunális flottájába napokon belül. Az AXIÁL Kft. és a Hidrot Kft. nyerte meg azt a pályázatot, amely padkakasza, rézsűkasza adapterrel felszerelt eszközhordozó traktorok beszerzésére irányult. Ennek köszönhetően Magyarországon első ízben jelennek meg az utakon narancssárga Fendt erőgépek.

20 db 313-as Fendt és 4 db 516-os korszerű Fendt gép kerül közbeszerzési eljárás keretében a Magyar Közút 15 megyében található 24 telephelyére. A Fendt egyébként Nyugat-Európa legkeresettebb gépei között szerepel a közúti karbantartási munkálatokat végző traktorok sorában és ez nem véletlen.

A német márka által szabadalmaztatott Vario hajtóműnek köszönhető, hogy az út szélén található különféle bóják, táblák, oszlopok megközelítése könnyedén kivitelezhető, de a mellette szóló érvek itt még nem érnek véget. Egy korábban már elvégzett teszt is jól példázza a martoberdorf-i gyártóközpontból kikerülő Fendt erőgépek elképesztő teljesítményét.

Az üzemeltetési kísérlet során megállapítást nyert, hogy a Fendt traktorok munkateljesítménye közel háromszorosa a jelenleg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. használatában lévő gépekéhez képest és átlagosan mindössze csak fél literrel több üzemanyag-fogyasztással kell számolni alkalmazásukkal. Így a kényelmes kezelés és munkavégzés mellett kiemelendő, több mint 60%-al alacsonyabb területegységre vetített üzemanyagköltséggel számolhatnak az üzemeltetők.

 
CÍMKÉK axiálFendt