fbpx

Bővül a Mitas HC gumiabroncs szériája az új HC 3000 R abronccsal

Írta: Farkas Imre - 2021 július 01.

A Mitas bővíti mezőgazdasági termékskáláját, a kombájnok és más nehéz mezőgazdasági gépek szerelésére tervezett új HC 3000 R abronccsal.

A Mitas HC vonal minden idők legnagyobb gumiabroncsát tudja soraiban- a VF 1000 / 65R32 CFO – HC 3000 R gumit, mely Very High Flexion (VF) technológiával és lekerekített vállszakaszokkal rendelkezik, amit a nevében szereplő R betű jelöl.

A Mitas HC sorozat többi olyan gumiabroncsától eltérően, amelyeket elsősorban a kombájnokon használnak, az új HC 3000 R abroncsot önjáró hígtrágya-tartályok szerelésére tervezték. „Ezt az új gumiabroncsot válaszul fejlesztettük ki a hígtrágya tartálykocsik nagy teherbírású gumiabroncsának piaci igényére, új és rendkívül talajbarát futófelület-mintázattal láttuk el” – magyarázza Pavel Kott, a Mitas mezőgazdasági gumiabroncsok termékmenedzsere. A nagy teherbírás és a kíméletes talajkezelés – különösen a szántóföldeken vagy a legelőn történő kanyarodáskor – a fő előnyei a HC 3000 R-nek, amely új, lekerekített vállkialakítással és VF konstrukcióval megerősített rugalmas oldalfalakkal rendelkezik. Az innovatív karkasz-szerkezetnek köszönhetően a gumiabroncsok akár 40%-kal nagyobb teherbíró képességgel rendelkeznek, mint a standard gumiabroncsok – a sebességtől függetlenül – így a HC 3000 R kiválóan alkalmas ciklikus szántóföldi műveletekhez, amikor a gép terhelése gyakran változik. Mivel az abroncsok alacsonyabb nyomáson használhatók, a HC 3000 R abroncsok kiváló tapadást és csökkentett csúszást biztosítanak, ami jobb üzemanyag-takarékosságot és termelékenységet eredményez. „Ezek a funkciók nagy előnyökkel járnak a gazdasági szempontokból és a környezeti hatások csökkentésében” – teszi hozzá Kott.

 

mitas hc3000r
HC3000R kép:
Az új HC 3000 R abroncsot önjáró hígtrágya-tartályok szerelésére tervezték – fotó: https://mitas-tyres.com/en/news-pr

 

Forrás: https://mitas-tyres.com/en/news-pr