fbpx

Minden idők legnagyobb hazai agráreseménye várható

Írta: Szerkesztőség - 2013 január 04.

2013 januárjában várhatóan minden korábbi rekordot megdönthet az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow együttes megrendezése a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítási terület nagyságát illetően már most biztos a rekord, hiszen az eddigi jelentkezésekkel nettó 28 000 négyzetméternyi területet foglaltak le a kiállítók, azaz a Vásárközpont területére szinte már most kitehető a „megtelt” tábla.

Várhatóan nem csak a legnagyobb, de a legtöbb kiállítót felvonultató esemény is lesz a 2013. január 30– és február 2. közötti agrárseregszemle. A HUNGEXPO és a MEGFOSZ között létrejött megállapodásnak köszönhetően a jövő évi AGROmashEXPO-val együtt kerül megrendezésre a MEGFOSZ tulajdonában lévő AgrárgépShow is, amely tulajdonképpen a MEGFOSZ tagjainak bemutatkozását jelenti. Szinte a teljes tagság jelen lesz, köztük a három nagy piacvezető céggel (AXIÁL, KITE, IKR).

Az AGROmashEXPO keretein belül a hazai gépgyártók (MEGOSZ) tagjai is nagyszabású bemutatóra készülnek: 1 800 négyzetméteren vonultatják fel a hazai gépgyártás újdonságait.

Az eddigi jelentkezések alapján láthatóan tovább növekszik az input és a logisztika témakörökhöz tartozó kiállítók érdeklődése az AGROmashEXPO iránt. A széles kínálat jegyében tovább bővült a tematika, így abba még a csomagolás, a vízgazdálkodás és a megújuló energia mezőgazdasági célú hasznosítása is bekerült.

A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ideális helyszínt biztosít a szakkiállításnak: minőségi környezetben, kizárólag fedett területen, az időjárási viszonyoktól nem függően, zavartalan körülmények között várja a kiállítókat és látogatókat a nemzetközileg is elismert szakmai rendezvényre, az AGROmashEXPO-ra és AgrárgépShow-ra. A Vásárközpont összes pavilonja megtelt, így a látogatókat a lehető legszélesebb kínálat várja januárban.

Az esemény rangját többek között annak is köszönheti, hogy itt jelenik meg a legtöbb hazai cég, itt mutatkozik be Magyarországon a legtöbb külföldi kiállító, és emellett komoly szakmai támogatást tudhat maga mögött mind a Vidékfejlesztési Minisztérium, mind a szakmai szervezetek részéről. A szakmai partnerek közreműködésével már a kísérő program is formálódik.

Társkiállításként 2013-ban is csatlakozik az AGROmashEXPO mellé a Magyar Kert (parkok, kertek fenntartásának, művelésének gépei, eszközei), valamint a Szőlészet és Pincészet (technológiát felvonultató) szakkiállítás. A három szakterület együttes bemutatkozása a látogatók számára is kiemelkedő lehetőség, hogy egy időben, egy helyen tájékozódjanak az aktualitásokról, trendekről, újdonságokról.

www.agromashexpo.hu
www.agrargepshow.hu