fbpx

McHale gépek a szálastakarmány betakarításához

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 30.

Az ír McHale a szálastakarmány-betakarítás műveletéhez szükséges gépeket gyárt. A magyarországi gyárban készülő körbálázói mellett az utóbbi években bővült a termékkör, lefedve így a betakarítás teljes műveletét.

A korábban a bálacsomagolók, körbálázók, bálabontók és a bálák mozgatásához, szeleteléséhez szükséges adapterek fejlesztésére, gyártására specializálódott cég kínálatában mára a tárcsás fűkaszák és rendkezelők is megtalálhatók. Az élvonalban járó gépek minőségükkel, teljesítményükkel, értékállóságukkal a világ számos országában bizonyítottak, miközben ezeket az előnyöket egyre több hazai gazdálkodó is tapasztalja és alátámasztja.

A termékkínálatban szereplő körbálázók egyaránt készülnek változókamrás – V6 sorozat –, illetve fixkamrás – F5000 sorozat – kivitelben. A gépek alapfelszereltségben rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, amelyek szükségesek az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz. Ilyen – csak néhányat említve – a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, a traktorból vezérelhető eltömődésgátló, aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robusztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben megfelelő hozamokat elérni. Az elmúlt évek csapadékos időszaka beigazolta, hogy bálacsomagolás útján, a veszteségek minimalizálása mellett jóval értékesebb takarmány állítható elő. Ehhez kínál a McHale bálacsomagoló gépeket, melyekkel optimális időben, hatékonyan, üzembiztos körülmények között lehetséges kiváló minőségű takarmányt készíteni. A szálastakarmánybetakarításhoz közvetve kapcsolódnak a bálák felhasználását megkönnyítő, bálabontó gépek. A McHale bálabontók egyaránt alkalmasak száraz anyagok kiosztására, például almozásra, de szintén alkalmasak a nedves anyagok, szenázsbálák kiosztására is.

Ha további részletek is érdeklik, keressen bennünket!

06 56 527 112 – www.mchale.net