McHale a bálázás királya!

Az ír nemzetiségű vállalkozás a szálastakarmány betakarítógépek fejlesztésére, gyártására specializálódott. Gépei méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fixkamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók.

Alapfelszereltség maximumon

A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat megemlítve pl. a 2.1 méter munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robosztus, masszív kialakítás.

A takarmány szempontjából fontos a minőség

Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben hozamokat elérni.

A bálacsomagolás során magasabb nedvességtartalommal lehet felbálázni a lekaszált takarmánynövényt, lerövidítve így a fonnyadáshoz szükséges időt, csökkentve ezáltal az időjárásból fakadó kockázatot. Az ily módon tartósított takarmány jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint a széna, ami az állattartás szempontjából kedvező.

A bálacsomagoló gépek és a csomagolt bálák mozgatásához használható bálamegfogók széles választékát kínálja a McHale, igazodva a helyi illetve egyedi igényekhez.

Ha további részletek is érdeklik, az agrárágazat.hu oldalon olvasható a teljes cikk.

no