fbpx

A Massey Ferguson két új típussal bővíti az MF 8S szériát egészen 305 lóerőig

Írta: Farkas Imre - 2021 szeptember 24.

A Massey Ferguson, az AGCO (NYSE:AGCO) világmárkája örömmel jelenti be, hogy két új típust mutat be a díjnyertes MF 8S széria kínálatának csúcsán: egy 285 és egy 305 lóerőset. A sebességváltók terén pedig minden MF 8S típushoz elérhetővé teszi a Dyna-VT Super ECO fokozatmentes hajtóműveket

 

Az MF 8S.285 és MF 8S.305 bemutatásával a modellcsalád immár hat tagból áll 205 és 305 lóerő maximális teljesítmény között, ami további 20 LE-vel egészülhet ki EPM rásegítés használatakor (típustól függően).

“A Massey Ferguson nagy megtiszteltetésnek vette a kitüntető Év Traktora díjat, amit az MF 8S kapott 2020-ban” – nyilatkozza Thierry Lhotte, a Massey Ferguson európai & közel-keleti régiójának alelnöke és ügyvezetője.

„Ezzel a két erőteljes traktorral is a már meglévő modellek sikerére építünk. Mindkettő ugyanazzal a magas építési és felszereltségi szinttel érkezik, amivel sikert értünk el a nagy presztízsű Red Dot termékdizájn díjon is.”

“Múlt júliusban megtapasztalhattuk a Massey Ferguson  új korszakának a kezdetét, ami jövőbemutató és megbízható traktorokat hoz el. Örömmel jelenthetjük ki, hogy a való életben – a szántóföldeken – az MF 8S széria nagyon jó fogadtatásban részesült. A gazdálkodók megtapasztalhatták a kényelem és hatékonyság új szintjét, csakúgy mint a konnektivitás (adatkapcsolat) és az okos gazdálkodás előnyeit.”

 

MF 8S.285 traktor
Az új MF 8S.285 maximális teljesítménye 285 lóerő

 

“Az új MF 8S.285 és MF 8S.305 típusok megjelenésével ugyanezeket az előnyöket élhetjük át ebben a nagyon fontos, nagy teljesítményű kategóriában. Az, hogy minden MF 8S típusban mostantól elérhető a megbízható és könnyen használható Dyna-VT fokozatmentes hajtómű tovább növeli a széria termelékenységet és teljesítményét,  számos műveletet könnyebbé téve ezzel.” – fejezi be Lhotte Úr.

A 270 – 305 lóerős szegmensben mostantól a Massey Ferguson kínál MF 8S-es traktort 7.4 literes motorral és 3.05 m-es tengelytávval, valamint kínál egyel nagyobb MF 8700 S-es erőgépet is 8.4 literes motorral és 3.10 m-es tengelytávval – mindkét szériát Dyna-VT fokozatmentes hajtóművel.

 

MF 8S.285 traktor
Az új zászlóshajó, a 305 lóerős MF 8S.305

 

Az új zászlóshajó, a 305 lóerős MF 8S.305

A széria legerősebb, 305 lóerős tagja az MF 8S.305  kizárólag Dyna-VT fokozatmentes sebességváltóval és a legmagasabb, Exclusive felszereltségi szinttel érhető el.  A maximális 305 lóerő teljesítményt 1.850 f/p-en adja le a motor. Ez az érték rásegítés (EPM) nélküli.  A teljesen egyedi, lapos nyomatékgörbének köszönhetően a maximális 1.280 Nm nyomaték 1.000 és 1.500 f/p között áll rendelkezésre.  Ezáltal pedig a traktor még a legkeményebb körülmények között is meg tudja tartani lendületét és erejét. Az Exclusive felszereltség olyan termelékenységet és kényelmet elősegítő funkciókat tartalmaz, mint Datatronic 5 monitor, MF vDisplay kijelző, aktív mechanikus fülkerugózás, automatikusan beálló légrugós vezetőülés dual motion csillapítási rendszerrel, multifunkciós kartámla Multipad joystickkal, 4 pár hátsó elektromos szelep (opcionálisan bővíthető) vagy 16 darab LED-es munkalámpa.

 

Dyna VT MF 8S
A Dyna-VT Super Eco váltó tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1.450 f/p-en eléri

 

Dyna-VT hajtómű vadonatúj automata üzemmóddal

A nagy értékű Massey Ferguson Dyna-VT hajtómű (CVT) alapfelszereltség az MF 8S.305 típuson, a többin pedig opcionálisan elérhető. A nagyra értékelt Dyna-VT fokozatmentes hajtómű mostantól automata móddal is elérhető. A Multipad joystickkal vagy a pedálokkal Ön egyszerűen szabályozza a menetsebességet, mialatt a váltó automatikusan beállítja a terhelés és a sebesség függvényében a legoptimálisabb motorfordulatszámot. Ez a plusz nemcsak hatékonyabbá teszi az üzemelést, de az üzemanyag-felhasználást is csökkenti. A Dyna-VT Super Eco váltó tovább növeli a hatékonyságot, ugyanis a 40 km/h-t a traktor már 1.450 f/p-en eléri.  Mindegyik Dyna-VT váltóval szerelt MF 8S alapból a legmagasabb Exclusive felszereltséget, valamint a nagyobb üzemanyag-tartályt kapja meg. Ezzel pedig még a csúcsmodell is hosszabban tud dolgozni a hatékonyság érdekében.

 

Az MF 8S.285 hajtómű választéka

Az új MF 8S.285 maximális teljesítménye 285 lóerő, ami további 20 lóerő rásegítéssel rendelkezik az EPM motorvezérlésnek köszönhetően, és így a teljesítmény 305 lóerőre is emelkedhet például szállítási, TLT vagy nagy hidraulika igényű munkáknál. A traktor Efficient vagy Exclusive felszereltséggel is rendelhető, hogy minden igénynek tökéletesen meg tudjon felelni. Az MF 8S.285-től egészen a legkisebb MF 8S.205 típusig, minden modellt mindhárom váltóval (Dyna-VT Super ECO, vadonatúj Dyna E-Power duplakuplungos és Dyna-7 fél-powershift) lehet rendelni. A vadonatúj duplakuplungos Dyna E-Power sebváltó 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal rendelkezik. A megoldás előnye, hogy egy fokozatmentes hajtómű “kapcsolási” kényelmét nyújtja úgy, hogy minden erő leér a talajra, mialatt a fogyasztás is csökken.

 

MF 8S traktor
Az MF 8S.285-től egészen a legkisebb MF 8S.205 típusig, minden modellt mindhárom váltóval lehet rendelni

 

A kettős tengelykapcsoló használata a főcsoportok esetében a mechanikus powershift váltók nagy előnyét kínálja, miszerint a nyomatékfolyam nem szakad meg. Ez közel 26%-kal csökkenti a főcsoport váltások esetén fennálló teljesítmény veszteséget a magasabb tartományok esetében, illetve akár 5%-kal csökkenti az üzemanyag fogyasztást. A harmadik hajtómű, a Dyna-7 fél-powershift verzió. Ez rendkívül egyszerű és hatékony kezelést kínál a 28 előre és 28 hátrameneti fokozattal. Négy főcsoport áll rendelkezésre, mindegyikben 7 sebességfokozattal. Ezt a váltót a már jól ismert, Dyna-6-ból fejlesztettük tovább, és nemcsak egyel több fokozatot kínál minden egyes főcsoportban, de 10%-kal hatékonyabb a szántóföldi munkák közben az azonos Dyna-6 váltókkal szemben.

 

Gazdaságos erő

Már sokat bizonyított és megbízható AGCO Power motorok 7.4 liter űrtartalommal találhatók mindkét új típusban. Több erő, nyomaték és teljesítmény kevesebb üzemanyag felhasználás mellett.

A maximális teljesítményt már 1.850 f/p-en leadja az erőforrás, ami által csökken a fogyasztás, és a zajszint is akár 5.5 dB-lel. Az All-In-One, teljesen karbantartásmentes füstgázkezelő rendszerben nincs költségteremtő részegység, így nemcsak a környezetet óvja, de a pénztárcánkat is.

 

MF 8S fülke
A fülkének csak 68 dB a zajszintje, ami az egyik legcsendesebb munkahellyé teszi a piacon

 

Egyedi Protect-U kialakítás

Az MF 8S fülkéje és a motorháztető között 24 cm-es Protect-U zaj, hő és vibráció elnyelő légrés található. A fülkének csak 68 dB a zajszintje, ami az egyik legcsendesebb munkahellyé teszi a piacon. A belső tér 3.4 köbméter, ami ugyancsak az egyik legnagyobb a kategóriában.

A világos és tágas fülke, a 6.6m²-es üvegfelülettel egyedülálló térérzetet és kilátást biztosít. A kormány előtti műszerfalat az új, digitális MF vDisplay A-oszlopi terminálra cseréltük le, ami által a kezelő előtt csak a Power Control irányváltóval ellátott kormánykerék marad. Így tökéletes a mellső kilátás, amit a darázsderekú motorháztető is segít.

Az új Control Centre kartámla – amelyen a legújabb Multipad joystick is megtalálható – tökéletes ujjhegyvezérlésű kontrollt biztosít. Az ISOBUS kompatibilis joystick pedig minden traktorfunkciót kezel és egy mikrojoystick-ot is tartalmaz, amivel két hidraulika szelepet lehet működtetni.

 

 

Teljes adatkapcsolat

A legújabb generációs, mozgatható karra elhelyezett 9 collos Datatronic 5 monitort pontosan olyan könnyű használni, mint egy mobiltelefont. A csillogásmentes képernyő és a sok gyorsgomb segítik a felhasználást. A monitoron a traktorfunkciókat és az MF Technológiákat is lehet kezelni, mint például az MF Guide automata kormányzás, MF Section Control szakaszvezérlés, és MF Rate Control változómennyiségű anyag kijuttatás. Az MF Task Doc adathordozás is a csomag része.

A Datatronic 5 újdonsága, hogy a rádiót, a mobiltelefont és a médiát (Bluetooth, USB vagy Aux bevitel) is kezelhetjük rajta keresztül. A kezelő a monitoron felugró képernyőn figyelmeztetést kap, ha van bejövő hívása.

A precíziós technológiák kezeléséhez választhatunk opcionális Fieldstar 5 terminált is a Datatronic 5 monitor mellé.

 

Austro Diesel