fbpx

A Krone EasyNet-tel könnyű berakni a hálótekercset

Írta: GÉPmax-2021/III. lapszám cikke - 2021 június 01.

Az idei SIMA Innovation Awards különdíjasa az „Munkahelyi egészségvédelem, biztonság és munkakörülmények” kategóriában a Krone EasyNet.

Annak ellenére, hogy a körbálázók az elmúlt években jelentősen fejlődtek a technológia terén, a bálaháló-tekercsek behelyezése olyan művelet, amely elvileg nem sokat változott. A tekercset a gép közepén kell betölteni, és kézzel vagy a vállakon kell hordozni, hogy a bálázókamra melletti bölcsőbe lehessen helyezni. A felhasználónak azonban egyévnyi bálázás során több mint 1 tonna fogyóanyagot kell cipelnie, nem is beszélve egyéb napi teendőiről.

 

 

A Krone által a VariPack körbálázókhoz tervezett új Krone EasyNet kocsival egy kézzel és tartozékok nélkül is könnyen be lehet rakni egy hálótekercset. Nagymértékben csökkenti a kezelő számára az MSD-k kockázatát, mivel már nem kell cipelnie a tekercset. A biztonságot is növeli, mivel nem kell létrára és emelvényre mászni. Végül pedig emeli a termelékenységet, mert az átállás nagyon gyors, így csökken az állásidő.

 

Krone Easynet
Az új hálóbetöltő kocsi növeli a termelékenységet és fokozza a biztonságot

 

Fodor Mihály