fbpx

Ahogy a gazda szeretné (videóval)

Írta: Kristóf Imre - 2020 december 17.

A Köckerling Vector 460-as egy olyan univerzális talajművelő gép, amely a sekély tarlóhántástól a 25 cm mélységű alapművelésig alkalmazható. A 33. Bábolnai Gazdanapokon kukoricatarlón, munka közben nézhették meg az érdeklődők a gépkapcsolat munkáját.

 

 

Mélységállítás menet közben

A nehézkultivátor 850 mm szabad vázmagassággal rendelkezik, a lazítószárak pedig 4 gerendelyen 270 mm-es húzástávolsággal szereltek. A Vector egyedülállósága az Easy-Shift mélységállításban rejlik, amivel a gép munkamélysége menet közben a traktorfülkéből hidraulikával állítható. A fokozatmentes hidraulikus mélységállításnak köszönhetően, a Vector felszerelhető a munkamélységet aktívan, térkép alapú előírás alapján szabályozó rendszerrel, ami a John Deere GreenStar ISOBUS terminál segítségével kommunikál a traktorral. Ezáltal a táblán végzett munka mélysége nyomon követhető, illetve a tábla specifikusan előírható.

 

Köckerling Vector

 

A Vector 4,6 m munkaszélességű változata két komplett szárnytoldat felszerelésével 6,2 méteresre bővíthető. Így a gép hatékonyabban, nagyobb területteljesítménnyel használható sekély művelésre, tarlóhántásra. Mélyebb művelési igény esetén, a megnövekedett vonóerő-szükséglet miatt, visszaszerelhető az eredeti 4,6 méteres állapotba. Ez előnyös a gazdaság számára, hiszen a talajadottságokhoz és a művelési módhoz kiváló alkalmazkodást tesz lehetővé, továbbá több traktorkategóriával is működtethető.

 

Köckerling Vector